Αφιέρωμα στον Κ.Γεωργάκη : Ένα σύντομο βιογραφικό

1.11.09

Ο Κώστας Γεωργάκης γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1948 στην Κέρκυρα . Στα γεγονότα του Απριλίου του 1967 ο Κώστας είναι 19 ετών και μέλος της ΕΔΗΝ , δηλαδή της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου.

Τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα τον βρίσκουν στη Γένοβα όπου σπουδάζει Γεωλογία στο ξακουστό πανεπιστήμιο της ιταλικής πόλης . Είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού που οργανώνονται και προσπαθούν να συντονίσουν την δράση τους απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κοινότητα Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι , μέλης της οποίας ήταν εκτός των άλλων ο Θεόδωρος Πάγκαλος αλλά και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Τον Ιούλιο του 1970 , ο Γεωργάκης θα αποκαλύψει ανώνυμα ότι άνθρωποι της Χούντας έχουν εισχωρήσει στο φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας και παρέχουν πληροφορίες στο καθεστώς . Τα βέλη του συγκεντρώνει κυρίως το ελληνικό προξενείο της Γένοβας . Το καθεστώς θορυβείται και γρήγορα η ταυτότητα του Γεωργάκη γίνεται γνωστή στους χουντικούς κύκλους.

Ο Γεωργάκης φοβάται για την ζωή του αλλά κυρίως για τη ζωή των μελών της οικογένειας του που διαμένουν στην Κέρκυρα , εκατοντάδες μίλια μακριά του . Ο φόβος αυτός τον οδήγησε στην επιλογή ενός εντυπωσιακού θανάτου . Ενός θανάτου που δεν θα μπορούσε να αποσιωπηθεί από το καθεστώς .

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970 αυτοπυρπολείται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Γένοβας.

Μια φλόγα που δεν έχει σβήσει μέχρι και σήμερα...

Σε λίγο ακολουθεί το χρονικό της θυσίας σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής...

Κοινοποιήστε το στο Facebook