Τι παίζει εδώ

25.11.09

Η Παραπολιτική δημιουργήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 όταν ο φερόμενος ως ιδρυτής της* φοιτούσε στο α' έτος της Νομικής Σχολής της Αθήνας και αναζητούσε μια νέα ασχολία για να μην κάτσει να διαβάσει για την πρώτη του εξεταστική.

Για να είναι ειλικρινής, ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι εκείνη την ημέρα επιβιβαζόταν στο βαγόνι ενός τεράστιου συρμού που μέσα στα επόμενα χρόνια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, τόση που συχνά αναρωτιέται (ο ιδρυτής, όχι ο συρμός) πως πέρασαν τα χρόνια.

Από τότε, η Παραπολιτική προσπαθεί να γίνει ένα όλο και πιο «κανονικό» μέσο, χωρίς ποτέ να ξεχνά την ερασιτεχνική της καταγωγή, η οποία εξάλλου κι έχει αποτυπωθεί στα κείμενα του πρώτου καιρού. Το blog αυτό δεν θα είχε καταφέρει ποτέ κάπως να ωριμάσει αν δεν είχε απολαύσει τη ζεστή στήριξη επώνυμων κι ανώνυμων, φίλων κι εχθρών, Ελλήνων και ξένων. Δεν διαβάζετε μόνο εσείς την Παραπολιτική, σας διαβάζει κι αυτή, συνήθως μάλιστα κρατά και σημειώσεις.

Η Παραπολιτική δεν είναι ένα αντικειμενικό μέσο αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να είναι αμερόληπτο. Θα διαβάσετε εδώ πολύ λίγες «ειδήσεις» και πολύ περισσότερες «γνώμες» οι οποίες φέρουν συνήθως ένα σαφές φιλοευρωπαϊκό, προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο.

Για αρκετά χρόνια, η Παραπολιτική ήταν ένα ψευδώνυμο blog το οποίο αρκετοί αντιμετώπιζαν και ως ανώνυμο. Η ψευδωνυμία δεν ήταν μια μορφή φυγομαχίας αλλά η μια έκφραση ανασφάλειας του ιδρυτή της, ο οποίος έκρινε ότι έτσι το κύρος των όσων έγραφε θα γλίτωνε από την κριτική του τύπου «έλα μωρέ, 18 χρονών παιδί τα γράφει αυτά».

Σήμερα, η Παραπολιτική δεν είναι ο χώρος έκφρασης ενός ανθρώπου αλλά κάτι σαν μια ηλεκτρονική κοινότητα ανθρώπων που συζητούν, συμφωνούν και διαφωνούν είτε γράφοντας κείμενα είτε απαντώντας στα σχόλια.

Αύριο, η Παραπολιτική δεν ξέρει τι θα είναι αλλά αυτό δεν την αγχώνει γιατί της έχουν πει ότι όταν είναι κανείς νέος, είναι πολύ ωραίο να μην ξέρει. Αυτά και συνεχίζουμε.

*Ο φερόμενος ως ιδρυτής της ονομάζεται Μάκης Μυλωνάς, γεννήθηκε στην Πάτρα και βαφτίστηκε Παναθηναϊκός. Το άρθρο που μόλις διαβάσετε το έχει γράψει ο ίδιος σε γ' ενικό καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του ήθελε να νιώσει όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όταν εκείνος απευθυνόταν στο «νομάρχη Θεσσαλονίκης».


Τελευταία ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2013