Ακόμα μια ανούσια απεργία των δημοσιογράφων

17.12.09

Μια υπέροχη μέρα είναι η σημερινή καθώς οι δημοσιογράφοι απεργούν και τα αυτιά μας θα ακούσουν πολύ λιγότερες ειδήσεις σε σχέση με τον καθημερινό μέσο όρο.

Εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι , ούτε μέλη της ΕΣΗΕΑ οπότε συνεχίζουμε και σήμερα το σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας

Από τον σχολιασμό αυτό δεν μπορεί φυσικά να εξαιρεθεί ο χαζός τρόπος με τον οποίο οι δημοσιογράφοι έχουν επιλέξει να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Τι νόημα έχει μια απεργία των ΜΜΕ όταν αυτή θα οδηγήσει μέχρι και στη μη δημοσίευση των αιτημάτων των απεργών ; Τι θα καταλάβει ο μέσος πολίτης που θα δει ξαφνικά να λείπουν τα δελτία ειδήσεων ; Σιγά μην ψάξει να βρει τα αιτήματα των δημοσιογράφων..

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι...

...η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να υιοθετήσει πολύ διαφορετικές δράσεις αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικές δράσεις όπως η συνεχής προβολή videos με τα αιτήματα των απεργών μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και η κανονική κυκλοφορία των εφημερίδων με ένθετα που προπαγανδίζουν τα αιτήματα των δημοσιογράφων

Η ΕΣΗΕΑ όμως επιλέγει να κατεβάσει απλά τους διακόπτες . Διαβάζουμε στο in.gr τα αιτήματα του συνδικάτου των δημοσιογράφων . Μοιάζουν λίγο ασαφή αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι στο χώρο των ΜΜΕ οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν Μεσαίωνα.

Δεκάδες νέοι δημοσιογράφοι καλούνται να δουλέψουν δωρεάν για αρκετό χρονικό διάστημα για να διεκδικήσουν έναν μισθό 600-700 ευρώ . Μπορείτε να διαβάσετε τα αιτήματα των απεργών εδώ .

Κοινοποιήστε το στο Facebook