Ό,τι είναι παράνομο , είναι και ανήθικο ;

24.12.09

Στο Διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν χθες οι αμοιβές δεκάδων δημοσιογράφων της ΕΡΤ οι οποίες προκάλεσαν την οργή των πολιτών που σε καιρούς κρίσης πληροφορήθηκαν ότι κάποιοι κύριοι λαμβάνουν 1.000 ευρώ την ημέρα από τα έσοδα του κράτους.

Η πρώτη αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Παύλου Γερουλάνου ήταν να καταγγείλει τη δημοσίευση των μισθών καθώς αυτή αποτελεί ωμή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η αλήθεια είναι ότι από νομικής άποψης ο κ.Γερουλάνος δεν έχει και πολύ άδικο . Ας θεωρήσουμε λοιπόν για την οικονομία της συζήτησης ότι η δημοσίευση των μισθών είναι μια παράνομη πράξη.

Δεν είναι όμως όλες οι παράνομες πράξεις ίδιες.

Αν λοιπόν κ.Γερουλάνε η πράξη αυτή είναι παράνομη , να φροντίσετε να αλλάξετε τον νόμο κι όχι να τιμωρήσετε τους παραβάτες.

Δεν μπορείτε να είστε μέλος μιας κυβέρνησης που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και να ασχολείστε με...

...το γράμμα του νόμου . Κανείς δεν σας ζήτησε να υπερασπιστείτε τα κακώς κείμενα της προηγούμενης Διοίκησης.

Να τι είχατε δηλώσει σε συνέντευξη σας στο Έθνος :

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ έχει απίστευτο πλούτο. Εχει ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, θαυμάσια αρχεία και πρόσβαση σε κάθε πηγή δημιουργίας της χώρας. Μπορεί να κάνει θαύματα αν σταματήσει να είναι δέσμια μικρών και μεγάλων συμφερόντων και αποφασίσει να υπηρετήσει το λειτούργημά της. Παρά την προσπάθεια απαξίωσής της, πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα για την ΕΡΤ.

Αν ακολουθήσουμε τη λογική σας κ.Γερουλάνε , τότε θα πρέπει να σας ρωτήσουμε γιατί απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ο κ.Ρόβλιας . Παράνομη δεν ήταν η δημοσίευση των εγγράφων του προσωπικού του γραφείου ; Γιατί όμως τα "αξιοποιήσατε" και τον αποπέμψατε;


Όταν ο Καρχιμάκης έστελνε εκατοντάδες e-mails με μισθούς στελεχών της Κρατικής Διοίκησης ; Τότε δεν υπήρχε καμία παρανομία ;

Ας σοβαρευτούμε λίγο...

Υ.Γ Έχουν περάσει 2,5 μήνες κι ακόμα δεν έχει οριστεί νέα Διοίκηση στην ΕΡΤ . Η καθυστέρηση είναι μεγάλη...

Κοινοποιήστε το στο Facebook