Τι είδους ΕΡΤ θέλουμε ;

23.12.09

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τη σκανδαλώδη διαχείριση της ΕΡΤ από τη Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της γαλάζιας διακυβέρνησης κι όλα δείχνουν ότι δεκάδες εκατομμύρια του ελληνικού λάου κατέληξαν στις τσέπες των φίλων της προηγούμενης διοίκησης.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει ακόμα επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα Διοίκηση . Ελπίζουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην διάθεση των ανθρώπων να επιλέξουν πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τον όμιλο των κρατικών ΜΜΕ.

Πέρα από τα πρόσωπα όμως , θα πρέπει να σκεφθούμε τι είδους ΕΡΤ θέλουμε , τι ρόλο θα θέλαμε να διαδραματίζει η ΕΡΤ στην ελληνική πραγματικότητα

Αυτό που κατά τη γνώμη μου προέχει είναι η ριζική ανανέωση της παρουσίας της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο στα πρότυπα του BBC και των μεγάλων ειδησεογραφικών κόμβων . Η ΕΡΤ διαθέτει ένα τεράστιο στελεχιακό δυναμικό που θα μπορούσε να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός portal το οποίο θα ξεπερνούσε σε επισκεψιμότητα ακόμα και το ιστορικό in.gr.

Θα ήθελα να δω ένα site με live κάλυψη των γεγονότων , με videos , με ανταποκρίσεις κτλ .

Θα ήθελα επίσης να δω την ΕΡΤ να...

...αποκτά μια σταθερότητα στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών . Δεν μπορεί να λες ότι ένα πρόγραμμα θα αρχίσει στις 23:00 και να ξεκινά 1-2 ώρες μετά .

Δεν μπορείς να πληρώνεις αδρά ξένες σειρές που τα ιδιωτικά κανάλια αποφεύγουν να αγοράσουν και να τις προβάλεις μετά τα μεσάνυχτα . Δεν μπορείς να διαθέτεις στο αρχείο σου ποιοτικές ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και να τις προβάλεις στις 3 το πρωί.

Τέλος , δεν μπορείς να ξοδεύεις μήνες κι εβδομάδες για την προετοιμασία της Eurovision . Λες και η ΕΡΤ ιδρύθηκε για να τραγουδάει η Καλομοίρα και ο Ρουβάς...

Περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις .

Παραπολιτικός

Κοινοποιήστε το στο Facebook