Για το τέλος της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ

24.12.09

Ψάξαμε λίγο στο Google να βρούμε τι ισχύει για το τέλος της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ και βρήκαμε 4 τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την κατάργηση του.

Οι αντιρρήσεις που προβάλλονται κυρίως, έχουν συνοπτικά ως εξής:

1. Η επιβολή ανταποδοτικών τελών προκρούει στην αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού που διέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

2. Τα ανταποδοτικά τέλη δεν μπορεί να επιβάλλονται σε πολίτες που δεν διαθέτουν τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς δέκτες ή σε πολίτες που δεν παρακολουθούν τα κρατικά κανάλια, αφού στις περιπτώσεις αυτές δεν συντρέχει προσφορά υπηρεσίας στην οποία αντιστοιχεί ανταπόδοση.

3. Τα ανταποδοτικά τέλη δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται σε άπορους και γενικώς αδύναμους οικονομικά (φοιτητές, ανέργους κ.λπ.).

4. Τα ανταποδοτικά τέλη εφόσον γίνει δεκτό ότι πρέπει να καταβάλλονται, δεν επιτρέπεται να διατίθενται για εμπορικούς (ιδιωτικοοικονομικούς) σκοπούς. Π.χ. χορηγίες θεαμάτων, συναυλιών, καταχωρήσεις στον τύπο (διαφημίσεις) κ.λπ. Στο ίδιο πλαίσιο αμφιβητείται αν επιτρέπεται η χρημαροδότηση reality show, talent show, ακόμα και τηλεπαιχνιδιών από την κρατική τηλεόραση.

Τα σχόλια δικά σας...

Κοινοποιήστε το στο Facebook