Το σύνδρομο της γεροντοκόρης

5.1.10

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου με μια σαφέστατη εντολή εξόδου από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Προεκλογικά , υποσχέθηκε ότι θα βρει τα λεφτά που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενώ παράλληλα τόνιζε ότι "λεφτά υπάρχουν" , αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά.

Πλησιάζοντας όμως προς το ψυχολογικό όριο των 100 πρώτων ημερών , η κυβέρνηση μοιάζει να έχει ξεμείνει από ιδέες για την ανόρθωση της Οικονομίας.

Τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα αλλά όλοι μας κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει μέχρι στιγμής πολιτικές παρόμοιες με αυτές που εφαρμόζει κάθε νέα κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι κλήθηκε να διαχειριστεί ένα οικονομικό χάος.

Για ακόμα μια φορά το Υπ. Οικονομικών επενδύει πολλά στη συλλογή των αποδείξεων , στην δραματική αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα , στις αλλαγές στη φορολογία των ακίνητων ενώ παράλληλα διατυπώνονται σκέψεις και για την αύξηση του ΦΠΑ .

Δυστυχώς , οι κινήσεις αυτές δεν χρειάζονται ούτε νωπή λαϊκή εντολή , ούτε προσθέτουν κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου .

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γενικότερων καθυστερήσεων στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν μια...

...αρκετά θολή εικόνα για την αποδοτικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .

Κι αν ακόμα οι καθυστερήσεις αυτές μπορούν να γίνουν εν μέρει κατανοητές στο όνομα της διαφάνειας , στα υπόλοιπα το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αρχίσει να παράγει σκέψεις , ιδέες και νέες πολιτικές .

Διαφορετικά , το ΠΑΣΟΚ θα καταντήσει μια βαρετή γεροντοκόρη που αναπαράγει αναποτελεσματικές πολιτικές των δεκαετιών που πέρασαν και στις οποίες γεννήθηκε το οικονομικό πρόβλημα που κλονίζει σήμερα την χώρα....

Το σκίτσο από το πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος.

Κοινοποιήστε το στο Facebook