Διακόπηκε η δίκη για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

20.1.10


Την Παρασκευή θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια από ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του, που ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, κατηγορείται για απλή συνέργια.

Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον φοβο επεισοδίων.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, αλλά με αίτημα της υπεράσπισης διακόπηκε για την Παρασκευή, λόγω του ότι ο συνήγορος του Ε. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, έπρεπε να βρίσκεται στη Μυτιλήνη για τη δίκη Ντουζόν. Αίτημα διακοπής είχε υποβάλει και η πολιτική αγωγή.

Στη δίκη δεν μπόρεσε να παραστεί η μητέρα του...

...Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν, λόγω της επιδείνωσης της υγείας της μητέρας της και γι' αυτό το λόγο τη συνέχεια της δίκης την Παρασκευή ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.

Η Τζίνα Τσαλικιάν, έχει ζητήσει δύο φορές να μεταφερθεί η δίκη από την Αμφισσα στην Αθήνα, αίτημα το οποίο έχει απορριφθεί.

Παράλληλα, έχει απευθύνει επιστολές στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, καταλογίζοντας σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα των δύο ειδικών φρουρών και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη.

Το βούλευμα κάνει λόγο για «ενσυνείδητη αδιαφορία» που επέδειξε ο πρώτος ειδικός φρουρός, ο οποίος «ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».

Ευθύνες αποδίδει το βούλευμα και στο δεύτερο ειδικό φρουρό, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του «δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης και χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης».

Τονίζει επίσης το Συμβούλιο ότι «όχι μόνο δεν απέτρεψε το συνάδελφό του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε, ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».

Πηγή : News247.gr

Κοινοποιήστε το στο Facebook