Στο έλεος των "αγροτών"

22.1.10

Ποιος ο λόγος να διαμαρτύρεται κανείς όταν ακόμα και στην περίπτωση που η διαμαρτυρία του πιάσει τόπο , ο ίδιος δεν θα θέλει να συζητήσει με κανέναν ;

Είναι δυνατόν να ζητούν οι αγρότες να πάει ο πρωθυπουργός στα μπλόκα για να συζητήσουν ; Μήπως θα πρέπει να κλείσουν και τα σχολεία μέχρι να ικανοποιηθούν οι απεργοί ; Μήπως να κάνουμε όλοι μας απεργία πείνας ;

Είναι δυνατόν να αρνούνται πεισματικά τον διάλογο 23 ώρες το 24ωρο και στις 8 να βγαίνουν στα δελτία με έτοιμες "εξυπνάδες" και λογοπαίγνια ;

Μόνο οι αγρότες έχουν αιτήματα σε αυτή την χώρα ; Και μάλιστα έχουν τα ίδια αιτήματα εδώ και 20 χρόνια , την ίδια εποχή !

Είναι δυνατόν να λέμε πάντα στα τυφλά ότι "έχουν δίκιο οι αγρότες" ; Ε όχι !

Οι μόνοι που έχουν δίκιο είναι μικροί και μεσαίοι αγρότες οι οποίοι πέφτουν κάθε φορά θύματα των μεγαλοτσιφλικάδων στους οποίους αναθέτουν την εκπροσώπηση τους.

Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες έχουν εισπράξει δεκάδες δισεκατομμύρια από την Ε.Ε με τη μορφή επιδοτήσεων . Τα χρήματα αυτά τους δίνονται για να τα επενδύσουν , για να βελτιώσουν τις καλλιέργειες τους.

Δεν μπορεί λοιπόν να έχει γεμίσει η Θεσσαλία με Mercedes και BMW ! Δεν γίνεται να καλλιεργούν όλοι βαμβάκι και να απαιτούν από το κράτος να τους αποζημιώσει επειδή δεν κατάφεραν να το πουλήσουν !

Αν με κάποιον πρέπει να τα βάζουν οι αγρότες , είναι με τον ίδιο τους τον εαυτό . Οι αγρότες μπορεί να έχουν παράπονα από το κράτος αλλά δεν έχουν περισσότερα από άλλες κοινωνικές ομάδες .

Δεν μπορούν λοιπόν μια ζωή να παριστάνουν τους αδικημένους της ζωής . Ας σταθούν στα πόδια τους . Ας αλλάξουν νοοτροπία .

Δεν μπορεί μια ολόκληρη χώρα να είναι κάθε Ιανουάριο στο έλεος τους .

Ήμαρτον !

Κοινοποιήστε το στο Facebook