Έρχεται η άλλη Ελλάδα

22.2.10

Αποσπάσματα από τη χθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας :

Άλλη θεμελιώδης αξία μας είναι η Δικαιοσύνη, Που προϋποθέτει Ήθος. Δημόσιο και Προσωπικό Ήθος. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, χωρίς Ηθική. Η ηθική δεν είναι επιβολή φραγμών απ’ έξω. Ηθική είναι η επιβολή φραγμών που τους επιβάλλει από μέσα, η φωνή της συνείδησής μας. Δικαιοσύνη δεν είναι τα δικαιώματα του καθενός ξεχωριστά. Δικαιοσύνη είναι η Ισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα όλων. Όποιοι φωνάζουν για το «δίκιο» το δικό τους, αγνοώντας, περιφρονώντας ή καταπατώντας το δίκιο όλων των άλλων,

Ανταγωνιστικότητα σημαίνει, να απελευθερώσουμε το δυναμισμό του Έλληνα, να εμπιστευθούμε το δαιμόνιο του Έλληνα, να στηριχθούμε στην Αξιοπρέπεια του Έλληνα, να μην κολακεύουμε τα ελαττώματά του, να αποκαλύψουμε τις Αρετές του!

Αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ήδη δημιουργήσαμε την Ελπίδα. Ήδη ακτινοβολούμε την Ελπίδα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να μετατρέψουμε την Ελπίδα σε Πίστη. Δηλαδή να εξηγήσουμε, να πείσουμε, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πιο δύσπιστων, να συσπειρώσουμε την κοινωνία δίπλα μας. Η Ελπίδα είναι μια ακτίδα μέσα στο σκοτάδι.

Από το 1993 τα φωνάζει ο άνθρωπος...

Κοινοποιήστε το στο Facebook