Το ΑΠΘ για την άρση του ασύλου

25.2.10

Ανακοίνωση για την χθεσινή απόφαση άρσης του ασύλου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε πριν λίγο η πρυτανεία του ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η απόφαση για την συνδρομή της αστυνομίας δικαιολογείται σε περιπτώσεις που απειλούνται ανθρώπινες ζωές ή οι υποδομές του πανεπιστημίου, όπως έγινε χθες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΘ:

«Χθες, Τετάρτη 24-2-2010, γύρω στις 13.00, μία ομάδα από περίπου 30 άτομα, που ήταν εξοπλισμένα με φορητή γεννήτρια ρεύματος και ηλεκτρικά σιδεροπρίονα, μετά από απειλές εναντίον των υπεύθυνων υπαλλήλων των πυλών εισόδου - εξόδου του πανεπιστημίου, ξεκίνησαν να καταστρέφουν τις υποδομές τους. Αρχικά τις πύλες της οδού Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια τις πύλες της οδού Εγνατίας.

Σύμφωνα με δύο πάγιες αποφάσεις της Συγκλήτου (2804/25-6-2008 και 2820/23-12-2009), οι άνθρωποι και οι υποδομές του πανεπιστημίου προστατεύθηκαν από δημόσια δύναμη, η οποία αποχώρησε αμέσως μετά την αποτροπή της καταστροφής των υποδομών αυτών.

Οι αποφάσεις αυτές προβλέπουν την άμεση προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του πανεπιστημίου, στην περίπτωση που κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους υφίστανται απειλές ή επίθεση, όταν επιχειρείται η καταστροφή των υποδομών της οριοθέτησης και των πυλών εισόδου - εξόδου της πανεπιστημιούπολης και όταν άτομα ή ομάδες προβαίνουν σε καταστροφές».

Κοινοποιήστε το στο Facebook