Το "κατάλαβε" κι ο Τσίπρας...

6.2.10

Απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή :

Το μόνο το οποίο είστε διατεθειμένοι να κάνετε, το μόνο το οποίο θέλετε να κάνετε, από ό,τι φαίνεται, είναι να διεκδικήσετε τη συναίνεση του κ. Σαμαρά -αυτό θέλετε- και βεβαίως, ενδεχομένως και του κ. Καρατζαφέρη.
Όμως, είναι κακό αλισβερίσι αυτό, κύριε Υπουργέ. Είναι κακό αλισβερίσι να θέλετε τη συναίνεση του κ. Σαμαρά στην οικονομία και να του δίνετε, να υποχωρείτε στο μεταναστευτικό. Διότι αυτό κάνετε. Είναι κακό αλισβερίσι αυτό μπροστά στα μάτια των πολιτών.
Ο ελληνικός λαός –και κλείνω, κυρία Πρόεδρε- σας έδωσε μια σαφή λαϊκή εντολή να επιχειρήσετε να εφαρμόσετε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο απ’ αυτό που εφήρμοζε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και εσείς μεταφράζετε αυτήν την εντολή ως εντολή για τη δημιουργία ενός μεγάλου συντηρητικού πολιτικού συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και με τις ακραίες συντηρητικές φωνές του κ. Καρατζαφέρη.
Ε, λοιπόν, απέναντι σ’ αυτό το μεγάλο πολιτικό συντηρητικό συνασπισμό θα υπάρξει πολύ σύντομα ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός που θα διεκδικήσει να αποτραπεί μια πολιτική που ισοπεδώνει κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και πηγαίνει την ελληνική κοινωνία πάρα πολύ πίσω.

Εδώ και μερικές εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Ραγκούσης δέχονται χυδαίες επιθέσεις από το χώρο της λεγόμενης πατριωτικής Δεξιάς για το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό...

Τους χαρακτηρίζουν "προδότες" , "πληρωμένους πράκτορες" , "ανθέλληνες" κι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε...

Ε...Ο Τσίπρας κατάλαβε από όλο αυτό ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να σχηματίσει ένα συντηρητικό συνασπισμό με τον Καρατζαφέρη και τον Σαμαρά...

Τόσα καταλαβαίνει , τόσα λέει...

Κοινοποιήστε το στο Facebook