Έπρεπε πρώτα να χάσει

14.2.10

Μετά από αρκετό καιρό , η Ντόρα Μπακογιάννη σπάει τη σιωπή της και μιλά για όλους και για όλα μέσα από συνέντευξη της στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη , το πρώτο συμπέρασμα που εξάγει κανείς είναι ότι η ήττα στις εσωκομματικές εκλογές βοήθησε πολύ τη Ντόρα . Τη βοήθησε να καταλάβει πολλά πράγματα που μέχρι τότε αγνοούσε , ίσως και εξαιτίας της ομπρέλας του ονόματος της.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια πολιτικός αναλύει με τόσο ψύχραιμο τρόπο τους λόγους που την οδήγησαν σε μια προσωπική ήττα :

Εφταιξαν πολλά. Πρώτα απ΄ όλα, τα δικά μου λάθη. Ενας πολιτικός που κατεβαίνει σε μια δημοκρατική διαδικασία, είναι βεβαίως έτοιμος και να κερδίσει και να χάσει. Υπήρξαν πολλοί λόγοι, πολλοί απ΄ αυτούς αντιφατικοί μεταξύ τους. Κατ΄ αρχάς υπάρχει στον κόσμο μια δικαιολογημένη αντίδραση για την οικογενειοκρατία, και απέναντι σε αυτό εγώ δεν μπόρεσα να αναδείξω την αυτόνομη δική μου πορεία όλων των τελευταίων ετών. Δεύτερον, σίγουρα πλήρωσα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, την ταύτισή μου με την κυβέρνηση Καραμανλή. Μια στάση την οποία κράτησα συνειδητά, ως συμβολή στην ενότητα της ΝΔ. Θεωρούσα δε, ότι αυτή η στάση μου ήταν η πλέον πειστική απάντηση σε όλους όσοι έλεγαν ότι ροκάνιζα την καρέκλα του Καραμανλή και ότι επιδίωκα να τον ανατρέψω. Η στάση αυτή, όμως, μου χρεώθηκε αρνητικά κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας. Ετσι χρεώθηκα την οργή πολλών οπαδών της Νέας Δημοκρατίας για τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ . Μένει να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα επιλέξει η πρώην Υπ. Εξωτερικών . Οι σημερινές της τοποθετήσεις πάντως είναι ένα μικρό βήμα προς τα μπροστά αλλά χρειάζονται δεκάδες ακόμα...

Κοινοποιήστε το στο Facebook