NAI στις χειροπέδες , ΟΧΙ στον τυφλό λαϊκισμό

18.2.10

Διαβάζουμε σήμερα στο πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος τις χθεσινές δηλώσεις Παπακωνσταντίνου:

Παράλληλα , το Ποντίκι ζητάει :

Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να μη συμφωνεί αυτή τη στιγμή με αυτό το περίφημο "κίνημα του Κορυδαλλού". Αυτό που προέχει όμως είναι το να καταλάβουμε όλοι το τι ακριβώς ζητάμε.

Προσωπικά, δεν έχω καμία διάθεση να δω απλά 2-3 Υπουργούς Οικονομικών πίσω από τα κάγκελα, χωρίς να γνωρίζω γιατί βρίσκονται εκεί. Δεν θέλω επίσης να δω κανέναν να τιμωρείται μόνο και μόνο επειδή ο κόμπος αυτή τη φορά έφτασε στο χτένι.

Ο Κορυδαλλός έπρεπε ήδη να έχει γεμίσει από πολιτικούς, πολύ πριν από την οικονομική κρίση. Είναι επικίνδυνο να θεωρούμε ότι πρέπει να φτάνουμε στο χείλος του γκρεμού, για να τιμωρούμε τους ενόχους. Είναι επίσης παράλογο να ζητάμε να φυλακιστούν οι πολιτικοί για τις αποτυχημένες πολιτικές που επέλεξαν.

Στη φυλακή πρέπει να οδηγηθούν μονάχα όσοι παραβίασαν τους νόμους του κράτους και κανείς άλλος. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να φυλακιστεί ο Αλογοσκούφης επειδή η απογραφή αποδείχθηκε μια καταστροφική επιλογή για τη χώρα. Αυτό θεωρούσε καλύτερο για την πατρίδα, αυτό έκανε. Αν όμως ο Αλογοσκούφης και ο κάθε Αλογοσκούφης καταχράστηκε έστω κι ένα ευρώ, τότε κακώς κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φυλακίσουμε κάποιον επειδή αποδείχθηκε αναποτελεσματικός στη δουλειά του. Να τιμωρήσουμε όμως όλους όσους ΜΕ ΔΟΛΟ λειτούργησαν εις βάρος του Δημοσίου. Από τον απλό υπάλληλο μέχρι τον πρωθυπουργό.

NAI στις χειροπέδες , ΟΧΙ στον τυφλό λαϊκισμό

Κοινοποιήστε το στο Facebook