Πάρκο 28.000 τ.μ. υλοποιεί το ίδρυμα Στ.Νιάρχος στην Καλλιθέα

23.3.10

Την πρόθεσή του να αναλάβει τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής», στο Δήμο Καλλιθέας, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κινούμενο στο ίδιο πλαίσιο που διαμόρφωσε και καθόρισε τη φιλοσοφία της δωρεάς του προς το ελληνικό δημόσιο για την ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Δημοτικό Πάρκο συνορεύει και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του μελλοντικού Κέντρου Πολιτισμού. Η νέα δωρεά του ιδρύματος, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, προσβλέπει στη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου έκτασης 28.000 τ.μ.

Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου, γηπέδου ποδοσφαίρου, παιδότοπου, αναψυκτηρίου και ανοικτού χώρου στάθμευσης τουλάχιστον 60 θέσεων. Τμήμα της δωρεάς αποτελεί και η κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με τη μέριμνα φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

Το «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής» θα υλοποιηθεί σε έκταση γης που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο διηνεκές από το Δήμο Καλλιθέας, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Δήμου Καλλιθέας στις 12 Ιανουαρίου 2007. Μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής, ο Δήμος Καλλιθέας θα αναλάβει την...


...αποκλειστική διαχείριση του προς χρήση και όφελος όλων των επίσκεπτών του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη διαμόρφωση του πάρκου και των βοηθητικών εγκαταστάσεων θα αναλάβει ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, που σχεδιάζει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με την επιλογή του Πιάνο διασφαλίζεται η ανάπλαση της περιοχής με βάση μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική, περιβαλλοντική, και χωροταξική προσέγγιση, αλλά και η αισθητική συγγένεια των δύο έργων.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο Δήμο Καλλιθέας έως το 2015, το αργότερο.

Η συνολική έκταση που αναπλάθεται στην Καλλιθέα, με δωρεά του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεπερνάει τα 240 στρέμματα, 85% εκ των οποίων θα μετατραπούν σε πάρκο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (www.in.gr)

Κοινοποιήστε το στο Facebook