Ο δεκάλογος του "αθώου" Έλληνα

23.3.10

Παρακολούθησα προσεκτικά τη σημερινή παρουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είναι ίσως ο πλέον τηλεοπτικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει το χάρισμα να λέει 1.002 άσχετα πράγματα για να υποστηρίξει τις συνήθως λαϊκίστικες θέσεις του.

Σήμερα, ο Καρατζαφέρης εκστόμισε για ακόμα μια φορά ένα ατέλειωτο λογύδριο για τους "κακούς" Γερμανούς που εκμεταλλεύονται τον αθώο Έλληνα, στον οποίο και δεν επιτρέπουν να πουλήσει φθηνά τη ντομάτα του κτλ. Ο Καρατζαφέρης μας θύμισε ότι οι Γερμανοί διαχειρίζονται σήμερα τον ΟΤΕ, το Ελ.Βενιζέλος, τα ναυπηγεία και τις κατασκευές των δημοσίων έργων ενώ παράλληλα οι γερμανικές επιχειρήσεις ( Lidl, Aldi, Mediamarkt. Saturn κτλ) ελέγχουν σχεδόν το 50% του λιανεμπορίου στην Ελλάδα. Όλα αυτά είναι αληθή.

Όπως είναι αληθές ότι οι Γερμανοί επιχειρούν σήμερα να καταστήσουν τη χώρα ως την απόλυτη κυρίαρχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και πολύ καλά κάνουν. Η κάθε χώρα διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί για τον εαυτό της.

Αυτό που δεν λέει ο Καρατζαφέρης όμως αλλά...

...και όλοι όσοι οραματίζονται "κακούς" Γερμανούς κι "αθώους" Έλληνες είναι το πως φτάσαμε ως εδώ. Οι Γερμανοί δεν ξύπνησαν ένα πρωι ζητώντας την αγορά του ΟΤΕ ή των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά. Οι Γερμανοί της Siemens δεν χρημάτισαν με το ζόρι τους πολιτικούς μας. Κάποιοι τους άνοιξαν την πόρτα...

Αν δεν σκύψεις, δεν σου ανεβαίνει κανείς στην πλάτη. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τον Καρατζαφέρη και τον κάθε Καρατζαφέρη να δημαγωγεί. Όσοι νιώθουν αθώοι, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί γύρω μας.

Λίγοι έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζουν τα μέτρα "άδικα" γιατί λίγοι υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Κι αυτοί οι λίγοι είναι αυτοί που σήμερα δείχνουν τη μεγαλύτερη κατανόηση. Οι υπόλοιποι βλέπουν Παπαδάκη και οραματίζονται τη στιγμή που θα αποδειχθεί προφητικός ο τίτλος "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"...

Κοινοποιήστε το στο Facebook