Σωστός και πάλι ο Παπαδημούλης

2.3.10

Πέρα από την προκρούστεια λογική που λέει «κόβω διαρκώς μισθούς και συντάξεις» πρέπει η κυβέρνηση να ασχοληθεί επειγόντως με το κομμάτι της κρατικής σπατάλης που οφείλεται στην αναπαραγωγή ενός χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης –δηλ. χιλιάδες κομματικοί διορισμοί, ακριβές προμήθειες, ακριβά δημόσια έργα με απευθείας αναθέσεις, όλο αυτό το σύστημα της διαπλοκής που «δουλεύει» με χρήματα του Δημοσίου. Υπάρχει Έλληνας που να νομίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια μόνο η Siemens έδινε «μίζες» για να παίρνει δουλειές από το κράτος;

35 χρόνια τώρα ακούμε τις κυβερνήσεις να βάζουν στα λόγια «τέλος στη διαφθορά». Χρειάζονται έργα. Δεν μπορεί φυσικά κανείς να εγκαλεί μόνο την τελευταία κυβέρνηση γιατί δεν έκανε σε πέντε μήνες όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι νεογέννητο πέντε μηνών.

Ο σημερινός δημοσιονομικός εκτροχιασμός, αποτελεί ταυτόχρονα και τη χρεωκοπία ενός συστήματος διακυβέρνησης όπου το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα, με τα λεφτά των φορολογουμένων έκανε «πάρτι» για πάρτη του.»

Μακάρι να μπορούσαμε να διαφωνήσουμε...

Κοινοποιήστε το στο Facebook