Ο "προδότης" που πουλάει τα νησία!

6.3.10

Είναι πραγματικά απίστευτη η εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι κάθε λέξη και κάθε διατύπωση του Γιώργου Παπανδρέου προσπαθώντας να δημιουργήσουν με το ζόρι εντυπώσει.

Σχολιάζουν λοιπόν από χθες αρνητικά την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στην ερώτηση για το...μέλλον των ελληνικών νησιών.

Διαβάστε την ακριβή απάντηση:

Ευχαριστώ πολύ, Angela. Όσον αφορά τη μείωση του χρέους, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντες τρόποι και αποτελεσματικοί, τολμώ να πω, για να αντιμετωπίσουμε το χρέος, από το να πουλάμε ελληνικά νησιά!

Κατ' αρχάς, πρέπει να σας πω ότι εμείς οι Έλληνες αγωνιστήκαμε εδώ και χρόνια, ώστε τα δικά μας νησιά να είναι πραγματικά ελεύθερα ελληνικά νησιά. Και τολμώ να πω ότι θέλουμε να είναι ανεξάρτητα ελληνικά νησιά, και τα αγαπάμε. Οπότε το να τα πουλήσουμε, ή να τα ξεπουλήσουμε, είναι κάτι...

...το οποίο δεν σκεφτόμαστε καν.

Αλλά δεν θα βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα ξέρετε, θα ήταν απλά μια κίνηση την οποία θα κάναμε, ενώ εμείς θέλουμε να έχουμε μια οικονομία η οποία να λειτουργεί. Μια οικονομία η οποία λειτουργεί, η οποία είναι βιώσιμη, σημαίνει να επενδύσει κανείς περισσότερο σ' αυτά τα νησιά. Ας πούμε, μιλάμε για συνεργασία με τη Γερμανία. Εσείς έχετε πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όσον αφορά την ηλιακή ενέργεια και την αιολική ενέργεια.

Σκεφτείτε τα ελληνικά νησιά, τα οποία μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή πράσινα νησιά. Μέρος δηλαδή μιας βιώσιμης οικολογικής ανάπτυξης. Θα μπορούσαν να είναι πρότυπα ή μοντέλα. Περιοχές δηλαδή, όπου πραγματικά θα είχαμε ανάπτυξη, χωρίς να εξαρτιόμαστε από το πετρέλαιο, ή από το κάρβουνο. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελληνικά νησιά, τα οποία πραγματικά να παίξουν ρόλο προτύπου για τέτοιου είδους τεχνολογίες.

Θα ήταν μια πιθανή στενή συνεργασία μεταξύ ημών και της Γερμανίας. Σκεφτείτε όμως πώς θα μπορούσε αυτό να παίξει και ένα ρόλο στην τουριστική μας βιομηχανία, και να κάνει την τουριστική βιομηχανία όχι μόνο βιώσιμη, αλλά να παίζει έναν ουσιαστικότερο ρόλο απ' ό,τι μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας την οποία προσφέρει. Αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουμε.

Ή είμαστε πολύ Ανθέλληνες ή πολύ αναίσθητοι! Γιατί σε αυτή την απάντηση, δεν βρίσκουμε τίποτα το μεμπτό.

Ο Παπανδρέου απάντησε με τον πλέον ευγενικό τρόπο σε μια ερώτηση που δεν έπρεπε καν να μπει στον κόπο να απαντήσει. Σκεφθείτε μόνο ότι η Μέρκελ δεν θα δεχόταν ποτέ να σχολιάσει το εξώφυλλο του Ελεύθερου Τύπου ή τις δηλώσεις των διαφόρων πατριωτών που απάντησαν στο Focus.

Φαίνεται όμως ότι ο Ελληναράς προτιμά να ακούει δηλώσει "εθνικής υπερηφάνειας" , ακόμα κι αν αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα την αίσχιστη μορφή λαϊκισμού και ψευτοτσαμπουκά.

Σταυρώστε λοιπόν τον Προδότη που δεν έσπασε τις κάμερες από "πατριωτική" αγανάκτηση. Εξάλλου είχε πει ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, είναι και μισός Αμερικανός, ακύρωσε και τον αγωγό του Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολης...

Κοινοποιήστε το στο Facebook