Στηρίξτε το αεροδρόμιο του Αράξου

31.3.10

Όπως έγραφα και χθες, το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στην Πάτρα, μια πόλη που ισορροπεί μεταξύ επαρχίας και μεγαλούπολης. Η Πάτρα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδα με περίπου 240.000 κατοίκους ενώ αποτελεί τη σημαντικότερη πύλη της χώρας προς τη γειτονική Ιταλία.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Πάτρα είναι απογοητευτική. Μια πόλη με όλα τα προβλήματα μιας μεγαλούπολης (κυκλοφοριακό,ρύπανση,κακές συγκοινωνίες κτλ) αλλά με ελάχιστες από τις ανέσεις μιας μεγάλης πόλης.

Εδώ και δυο χρόνια, το 2ο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης παραμένει κλειστό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου προσπαθεί φιλότιμα να ικανοποιήσει της ανάγκης ολόκληρου του νομού αλλά και των γειτονικών περιοχών. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Πάτρα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο καθώς ο Δήμος επιδιορθώνει την ποιότητα του οδοστρώματος η οποία παραπέμπει σε χώρα που έχει βομβαρδιστεί πρόσφατα. Η κίνηση στους δρόμους θυμίζει πολύ την ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των έργων του μετρό.

Μιλώντας με επιχειρηματίες της περιοχής, κατάλαβα ότι η Πάτρα ακολουθεί την...

...πεπατημένη κάθε ελληνικής πόλης. Η ανάπτυξη της βασίζεται στις καφετέριες που ανοίγουν συνεχώς σε κάθε μέρος της πόλης, στα χρήματα που αφήνουν οι χιλιάδες φοιτητές του σημαντικού Πανεπιστημίου της ενώ λίγοι καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι το διαφορετικό. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που βλέπουν πιο μπροστά και προσπαθούν να εξασφαλίσουν για την πόλη τους κάτι καλύτερο.

Γίνεται λοιπόν μια προσπάθεια να λειτουργεί και ως πολιτικό, το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη η οποία σήμερα εξυπηρετείται αποκλειστικά από το Ελ.Βενιζέλος που απέχει περίπου 240 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αχαϊας. Η προσπάθεια που καταβάλλεται αποδίδει κάποιους καρπούς καθώς ήδη το αεροδρόμιο εξυπηρετεί 30.000 επιβάτες τον χρόνο, κυρίως μέσω πτήσεων τσάρτερ ξένων εταιριών χαμηλού κόστους.

Το αεροδρόμιο του Αράξου μπορεί να δώσει πραγματική ώθηση σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, αν στηριχθεί ουσιαστικά από την Πολιτεία. Σκεφθείτε μόνο ότι θα εξυπηρετεί την Αχαϊα,την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία αλλά κι όσους τουρίστες επισκέπτονται τις περιοχές αυτές αλλά και τα Επτάνησα. Η δημιουργία ενός διεθνούς αεροδρομίου θα ανοίξει και τον δρόμο για τη δημιουργία μιας πίστας F1 στην περιοχή, κάτι που θα στηρίξει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Δ.Ελλάδας.

Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι πρώτης γραμμής να στηρίξουν την περιοχή. Σήμερα που μιλάμε, λίγοι δείχνουν τέτοια διάθεση. Ας ξεβολευτούν...


Κοινοποιήστε το στο Facebook