Tα δικά μας και τα δικά τους

3.5.10

Οι σκανδαλώδεις και διακομματικοί διορισμοί των εκλεκτών παιδιών στη Βουλή έγιναν γνωστοί από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Πραγματικά έκπληκτη, η ελληνική κοινωνία ενημερώθηκε ότι στη Βουλή υπηρετούν 1.800 υπάλληλοι, αριθμός που παραπέμπει στο δυναμικό κάποιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας κι όχι σε Κοινοβούλιο.

Εκτός του τεράστιου αριθμού, οι υπάλληλοι αυτοί λαμβάνουν 16 μισθούς κι όχι 14 όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ενώ στην πλειοψηφία τους έχουν άμεση σχέση με τους βουλευτές, δηλαδή με τα αφεντικά τους.

Οι μήνες πέρασαν και ο Φίλιππος Πετσάλνικος δεν έχει καταφέρει ακόμα να περιορίσει το τεράστιο αυτό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακόμα και στο χθεσινό πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, οι υπάλληλοι της Βουλής παραμένουν προνομιούχοι καθώς οι απώλειες τους είναι ελάχιστες σε σχέση με τους υπόλοιπους μισθωτούς.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ίδιοι οι....

...βουλευτές φέρονται ανώριμα και προκλητικά επιχειρώντας να "ισορροπήσουν" τις απώλειες στο εισόδημα τους. Διαβάστε εδώ.

Το συμπέρασμα; Οι πολιτικοί μας εξακολουθούν να πορεύονται δίχως να έχουν συνειδητοποιήσει το κρίσιμο της εποχής. Ο ελληνικός λαός είναι εξ οργισμένος. Τα μέτρα που καλείται να ανεχθεί είναι τα πλέον σκληρά που έχουν ληφθεί ποτέ.

Οι βουλευτές οφείλουν να γίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα κι όχι να σπεύδουν να διατηρήσουν το βόλεμα τους. Όσο επιμένουν στο σχήμα "τα δικά μας και τα δικά σας", τόσο η οργή των πολιτών θα φουντώνει, με μη προσδιορίσιμες συνέπειες...

Κοινοποιήστε το στο Facebook