Πρόωρες εκλογές με το ζόρι

8.6.10

Από το πουθενά, δείτε συζήτηση που έγινε σήμερα στο Press Room μεταξύ του Γιώργου Πεταλωτή και συγκεκριμένων δημοσιογράφων:

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τις έχω αποκλείσει επανειλημμένως και μάλιστα δέχθηκα κριτική από συναδέλφους σας για τη βεβαιότητα με την οποία αποκλείω πρόωρες εκλογές. Το ανέφερα και προηγουμένως και το επαναλαμβάνω ότι αν κάποιος μπορεί να προτείνει πρόωρες εκλογές, ας τις προτείνει. Εμείς, έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα και αυτό το έργο θα το φέρουμε σε πέρας για το δημόσιο συμφέρον και μόνο.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Ο κ. Σαμαράς σε συζητήσεις με δικά του στελέχη το έχει προτείνει αυτό. Για τον κ. Σαμαρά δεν μιλάτε τώρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω. Αν υπάρχει...

...δημόσια πρόταση του κ. Σαμαρά, την ακούμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Την εξετάζετε ή απλά την ακούτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εκ του πλαγίου, δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών Είναι σαφής ο αποκλεισμός πρόωρων εκλογών. Έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό έργο, από το να ασχολούμαστε με την εκλογολογία.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Επειδή μιλάτε πολλές φορές για κόκκινες γραμμές, απέναντι στις πιέσεις της τρόικας: πιθανές τέτοιες πιέσεις, λοιπόν, μπορεί να σας οδηγήσουν να χαράξετε μία κόκκινη γραμμή και να καταφύγετε πάλι στον ελληνικό λαό για να πάρετε εντολή για αυτά που θα πρέπει να υλοποιήσετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα, δεν βλέπουμε να υπάρχουν τέτοιες πιέσεις. Δεύτερον, σας είπα ότι εμείς έχουμε υποχρέωση και προς τους εταίρους μας, αλλά και προς τους Έλληνες πολίτες να φέρουμε σε πέρας το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Εφόσον το φέρουμε σε πέρας, δεν τίθεται κανένα ζήτημα και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Τελείωσε.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αν υπήρχε κάποια σκέψη θα την κουβεντιάζατε με την τρόικα, έτσι; Προφανώς. Πρέπει να πει η τρόικα το «ναι».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τι σκέψη, δηλαδή;

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Για πρόωρες εκλογές.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό είναι δικό σας σχόλιο.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση, μόνη της, να προκηρύξει εκλογές χωρίς να ενημερώσει την τρόικα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση.Σας ευχαριστώ.

Δεν μας τα λένε καλά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Κάτι βρωμάει...

Κοινοποιήστε το στο Facebook