Η αποτυχία ενός ακόμα "star"

8.7.10

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο Ανδρέας Φούρας ο οποίος διατήρησε το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα κι έχω την ευκαιρία να γνωρίζω 2-3 πράγματα παραπάνω για μια πόλη ξεχασμένη από την κεντρική κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια ο Φούρας ήταν με διαφορά ο πλέον δημοφιλής πολιτικός της Πάτρας και η εκλογή του στη Δημαρχία δημιούργησε ελπίδες για το κάτι παραπάνω. Από όσα μαθαίνω, η θητεία του δεν ήταν κακή αλλά δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο.

Όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, ο Φούρας ήταν πολύ περισσότερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρά δήμαρχος. Από την πρώτη στιγμή αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τις ισορροπίες του πανίσχυρου αλλά και...

...παλαιολιθικού ΠΑΣΟΚ της Πάτρας. Όπως ήταν φυσικό απέτυχε να παράγει κάτι συγκλονιστικό. Δεν τον κατηγορώ για κάτι. Είναι ένας άνθρωπος με σημαντικές παραστάσεις, έκανε 2-3 σωστές κινήσεις αλλά τον έφαγαν τα τριγύρω της Πολιτικής.

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω ποιος θα τον διαδεχθεί. Ακούω διάφορα ονόματα κι...ανατριχιάζω. Οι πανίσχυροι Δήμοι του Καλλικράτη χρειάζονται ανθρώπους με συνείδηση των καθηκόντων που αναλαμβάνουν κι όχι πολιτικάντηδες του σωρού ή αποτυχημένους βουλευτές. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω...

Παραπολιτικός

Κοινοποιήστε το στο Facebook