Το χρονικό ενός θριάμβου

19.11.10

Στις 21 Αυγούστου η Παραπολιτική θα γράψει ότι Υπάρχει ελπίδα για την Αθήνα", τότε την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη την πίστευαν ελάχιστοι, οι περισσότεροι προωθούσαν τη...χαρισματική Φώφη. Στις 23 Αυγούστου, τονίζαμε ότι η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, μια μέρα μετά δώσαμε το λόγο σας και το 57% υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να στηρίξει την υποψηφιότητα Κάμίνη και να μην προτιμήσει μια κομματική υποψηφιότητα.

Στις 27 Αυγούστου καταγγείλαμε τη δημοσιοποίηση ψευδών ειδήσεων που ήθελαν τον Καμίνη να μην ξεπερνά το 15%, με τη δημοσιοποίηση της πρώτης δημοσκόπησης στις αρχές Σεπτέμβρη τονίσαμε ότι "Ο Καμίνης μπορεί". Στις 5 Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τη στήριξη στο πρόσωπο του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη και η Παραπολιτική παίρνει θέση "δηλώνουμε ξεκάθαρα την υποστήριξη μας στην υποψηφιότητα Καμίνη, υπάρχει ελπίδα για την Αθήνα".

Και κάπως έτσι, η μάχη ξεκινά. Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Καμίνη στο Μega θα ανέβει στην Παραπολιτική και ο πρώτος στόχος είναι να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα του προσώπου. Δίνουμε το παρόν στην πρώτη συνάντηση στη Βαρβάκειο, εκεί που το ταξίδι ξεκίνησε. Όσο πιο κοντά φτάναμε στις εκλογές, τόσο η μάχη αγρίευε. Κυκλοφορήσαμε 3 διαφορετικές αφίσες για τις εκλογές του Δήμου της Αθήνας , δεκάδες Αθηναίοι τις επέλεξαν για...
...profile pics στο Facebook, τις 10 τελευταίες ημέρες η Παραπολιτική κατέγραφε κάθετι που αφορούσε την Αθήνα και το μέλλον της. Αντικαταστήσαμε μέχρι και την κεντρική εικόνα του blog με μια ειδικά αφιερωμένη στην ήττα...του Νικήτα.

Λίγο μετά τις 9 της περασμένης Κυριακής η Παραπολιτική θα γράψει "Γιώργος Καμίνης, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας". Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τα πρώτα μηνύματα αρχίζουν να φθάνουν, περιέχουν κυρίως...συγχαρητήρια! "Μπράβο Παραπολιτική, καλή αρχή στον Καμίνη", "σας άξιζε η νίκη" κτλ. Αμηχανία.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Γιώργο Καμίνη, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του, δεν υπήρξε καμία απολύτως συνεργασία με την ομάδα που διαχειρίστηκε την προεκλογική του εκστρατεία. Ακόμα και μια συνέντευξη που υποτίθεται ότι θα μας παραχωρούσε, έμεινε στα λόγια παρά την επιμονή μας.

Μόνο τον μήνα των εκλογών η Παραπολιτική δέχθηκε περισσότερα από 1.000.000 clicks καθώς ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο διαδικτυακό μέσο που στήριξε με τέτοιο ζήλο μια μάχη που στην αρχή της έμοιαζε χαμένη. Κι όμως, με το μέσο αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς, δεν μας συμπεριλαμβάνουν καν στα...επινίκια αφιερώματα. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι.
Ως Παραπολιτική, δώσαμε μια μάχη που την χρωστούσαμε κυρίως στο είδος του blogging που υπηρετούμε. Με το ίδιο πάθος στηρίξαμε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον κάθε φορά που το φως παλεύει να διώξει το σκοτάδι. Η επικράτηση του Γιώργου Καμίνη ήταν για εμάς μια σημαντική ηθική ικανοποίηση, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο συμβολικό.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη μαζική ανταπόκριση σε μια δράση που έλαβε σχεδόν ακτιβιστική μορφή. Ελπίζω να συνειδητοποίησαν και οι πλέον δύσπιστοι τη δύναμη που διαθέτουμε εμείς, οι πολίτες...