Ιζνογκούντ μας κούρασες

28.11.10

Για μήνες προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στην κυβέρνηση υπήρχε μεγάλο πρόβλημα συντονισμού, όταν στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Ραγκούσης ανέλαβε τα πάντα, πίστεψα ότι το παραμύθι θα τέλειωνε εκεί.

Σήμερα όμως, το Πρώτο Θέμα και το ΒΗΜΑ χτυπούν τον Γιώργο Παπακωνσαντίνου, τον τελευταίο που απέμεινε δίπλα στον πρωθυπουργό μετά τις τελευταίες εκκαθαρίσεις. Το χτύπημα γίνεται με κομψότητα καθώς απλά τονίζουν ότι αυτός φταίει για ό,τι πάει στραβά.

Το αστείο είναι ότι το ΒΗΜΑ σήμερα φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο "Ανασχηματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου" και τονίζει ότι έρχεται "Νέο κύμα αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης επιβάλλει η κρίσιμη καμπή στην οποία έχουν εισέλθει η ελληνική οικονομία και η πολιτική ζωή.". Μα το ΒΗΜΑ δεν υποστήριζε ότι με την ισχυροποίηση Ραγκούση θα λυνόταν κάθε πρόβλημα συντονισμού; Τι άλλαξε;

Μήπως δεν είναι καλός στο νέο του ρόλο ο Υπ. Εσωτερικών; Όχι, βέβαια! Η εφημερίδα...

...είναι σαφής:

Μετά τη θετική για την κυβέρνηση έκβαση των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών- η οποία πιστώθηκε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση -, η «ομάδα κρούσης» αλλάζει ρόλο και λειτουργία.

Νομίζω ότι πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ό,τι καλό γίνεται οφείλεται στον Ραγκούση κι ό,τι κακό στον Παπακωνσταντίνου, στον Παμπούκη και φυσικά στη Λούκα Κατσέλη.

Αντί επιλόγου, προτείνω στον εθνικό μας Ιζνογκούντ να διαβάσει καλύτερα την πρόσφατη πολιτική Ιστορία. Όποιος βιάστηκε κι όποιος στηρίχθηκε από τα ΜΜΕ, έχασε.