Τρεις προσαγωγές για τον εμπρησμό της Marfin

29.4.11

Τρία άτομα προσήχθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε σχέση με την πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου πέρυσι.

Οι προσαχθέντες σύμφωνα με πληροφορίες είναι 21, 25 και 36 ετών και κατά την Αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί ανώνυμη δήλωση αξιωματούχου της ΕΛ.ΑΣ στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος σύμφωνα...

...με την οποία:

«Ηρθε η ώρα να κρίνει η Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει σε βάρος πέντε νεαρών αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν έδρα σε γνωστό "στέκι" των Εξαρχείων για την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου. Τα περισσότερα στοιχεία βασίζονται σε αναλύσεις οπτικού υλικού αλλά και σε καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων. Θα στείλουμε τις επόμενες ημέρες έναν ογκώδη φάκελο στις δικαστικές αρχές οι οποίες πλέον θα κρίνουν αν θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις».

Οι προσαγωγές χρονικά γίνονται λίγες μόλις ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον τραγικό χαμό των τριών υπαλλήλων κι ως εκ τούτου καλό θα ήταν να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί.

Συνηθίζεται να αξιοποιούνται "επικοινωνιακά" από την ΕΛ.ΑΣ προσαγωγές που σχετίζονται με τόσο σημαντικές υποθέσεις. Μακάρι πάντως να συνελήφθησαν οι δολοφόνοι.