Η Δαμανάκη έχει δίκιο

26.5.11

Ζούμε τις κρισιμότερες ώρες και μέρες στη σύγχρονη Ιστορία μας κι στη χρονική αυτή στιγμή δεν χωρούν πολλά λόγια. Χθες "ανέβασα" μόνο μια ανάρτηση (εδώ), με την οποία θέλησα να τονίσω ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι δυνατή και -πια- πιθανή.

Σήμερα, έχω μόνο ένα σχόλιο να κάνω για τη δήλωση της κ.Δαμανάκη:

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες.»

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να μοιάζει ικανό να ανατρέψει τη λογική πορεία των πραγμάτων που η κ.Δαμανάκη περιέγραψε. Συγχαρητήρια στην κ.Δαμανάκη για την αποφασιστικότητα με την οποία "έσπασε" την ένοχη σιωπή των ΜΜΕ τα οποία αρνούνται να δείξουν στους πολίτες ότι η μόνη λύση (αν υπάρχει πια κάποια λύση) είναι η εφαρμογή του μνημονίου.