Ξεμπλοκάρει η διπλή ανάπλαση;

10.5.11

«Ναι» στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αλλά και οριστικό «όχι» στο δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων προβλέπει το τελικό πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας το οποίο προωθείται ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή έως την Παρασκευή. Η τροπολογία είχε ενταχθεί προς ψήφιση σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης και πριν από έναν μήνα. Ομως οι βουλευτές αντέδρασαν και απέρριψαν τη συζήτηση και την ψήφισή της σε άσχετο νομοσχέδιο.

Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει, όπως και η παλαιότερη ρύθμιση Σουφλιά που είχε κριθεί αντισυνταγματική, την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Βωβού, μειωμένου όμως κατά 25% (17.000 τ.μ. λιγότερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό). Ο συντελεστής δόμησης διαμορφώνεται σε 1,2 αντί 1,6 της ρύθμισης Σουφλιά.

Περισσότερα εδώ. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα ανοίξει ο δρόμος  για ένα έργο που θα αλλάξει την Αθήνα. Ελπίζω να μην βρεθούν πάλι τίποτα τρελοί "κορμοράνοι"...