Να ψηφιστεί με 180 το Μεσοπρόθεσμο

28.6.11


Η εν πολλοίς δικαιολογημένη ατολμία της κυβέρνησης να ζητήσει την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου από 180 βουλευτές, επέτρεψε την εκ του ασφαλούς ευρεία διάδοση μιας αντιμνημονιακής υστερίας που ενισχύθηκε από κόμματα, ΜΜΕ και Μίκηδες.

Αυτοί που σήμερα καμαρώνουν  για το "ΟΧΙ" τους στο μνημόνιο εισπράττουν κανονικά την κρατική επιχορήγηση, βλέπουν το Δημόσιο να πληρώνει κανονικά τη βουλευτική τους αποζημίωση, τους μετακλητούς υπαλλήλους κτλ. Όλα αυτά δεν θα ήταν καθόλου δεδομένα αν το Μνημόνιο δεν είχε ψηφιστεί.

Κι αν η στάση της Αριστεράς δεν αφορά πια κανέναν, δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να υπονομεύει συνειδητά το μέλλον της χώρας κι ο πρωθυπουργός να μην της ζητά να αναλάβει καμία ευθύνη. Δεν μπορεί πχ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει ότι αν η ψήφος μου ήταν η 151η θα ψήφιζα "ΝΑΙ" και το ΠΑΣΟΚ απλά να παρακολουθεί τη...συζήτηση.

Το Μεσοπρόθεσμο δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορεί να το ψηφίσει μόνο μια πολιτική δύναμη η οποία...


...βρίσκεται κιόλας σε μια τεράστια δημοσκοπική φθορά. Αν πάμε με 151 για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, πώς είμαστε σίγουροι ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει αν μετά έρθει κάποιος Σαμαράς και πει "δεν αναγνωρίζω τίποτα, δεν υπόγραψα" ;

Πάμε με 180. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα να παρακαλά τον Αθανασιάδη και τον Ρομπόπουλο επειδή οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις προτιμούν να επιβιώσουν του ναυαγίου χωρίς να σωθούν!

Ένας πρωθυπουργός που δεν διστάζει να παραχωρήσει μέχρι και την πρωθυπουργία στο βωμό της εθνικής συνενόησης, οφείλει να επιλέξει τον δρόμο της αυξημένης πλειοψηφίας ώστε να αποδειχθεί ποιοι πραγματικά θέλουν το καλό της χώρας.


Αν το Μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τη χώρα σύντομα θα κυβερνήσει η Δεξιά του σκοταδισμού και τα αριστεροφανή εξαπτέρυγα της.