Απάντηση σε Μιχελάκη μέσω...Σόιμπλε

23.6.11

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. δήλωσε:

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είπε επί λέξει τα εξής:


"Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Μόσιαλος, έσπασε σήμερα ένα ακόμη ρεκόρ. Χρειάστηκαν μόλις 48 ώρες για να αρχίσει τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αφορμή τα όσα έλεγαν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, για την έξοδο της χώρας στις αγορές από τα τέλη του 2011, αρχές του 2012. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αυτά ήταν εκτιμήσεις των δανειστών μας και όχι της κυβέρνησης..."

Χωρίς κανένα σχόλιο, τον παραπέμπω στο...


...παρακάτω σημερινό απόσπασμα συνέντευξης του γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit:

"Πριν από ένα χρόνο η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούσαν δεδομένο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει το 2012, τουλάχιστον εν μέρει, να δανειστεί και πάλι χρήματα υπό κανονικές συνθήκες. Οι Υπουργοί Οικονομικών έλαβαν πέρσι τις αποφάσεις τους με βάση αυτή τη κρίση της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Δυστυχώς φαίνεται πως είναι βέβαιο ότι αυτή η πρόγνωση δεν θα επαληθευτεί - έτσι όπως δείχνουν τώρα τα πράγματα".