Μαθήματα διακυβέρνησης

25.7.11

Αντιγράφω από την Καθημερινή:

Οταν ξεκίνησε το γεύμα των ηγετών, ο κ. Παπανδρέου εισήλθε στην αίθουσα συνοδευόμενος μόνο από τον επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιά. Εξω από την αίθουσα υπήρχαν τέσσερις ομάδες: δύο στις Βρυξέλλες και δύο στην Αθήνα σε άμεση και διαρκή επικοινωνία.

Η πρώτη ομάδα ήταν αυτή του γενικότερου πολιτικού σχεδιασμού. Σε αυτή συμμετείχαν οι κ. κ. Βενιζέλος, Μόσιαλος,Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Γ. Γληνός από το πρωθυπουργικό γραφείο και οι κ. Προβόπουλος και Ράπανος. Στη δεύτερη ομάδα των Βρυξελλών ήταν ο κ. Π. Χριστοδούλου και ορισμένοι συνεργάτες του, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και συμμετείχαν βεβαίως στις παράλληλες διεργασίες του Eurogroup. Συνήθως, σε αυτές τις ομάδες συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος προτίμησε ωστόσο την ενασχόληση με το πολιτικό αντικείμενο των τεκταινομένων εντός της αίθουσας.

Στην Αθήνα ήταν εγκατεστημένες δύο ακόμη ομάδες. Πρώτη η ομάδα του κ. Φίλ. Σαχινίδη και των στενών συνεργατών του...

...στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία διαδραμάτισε καίριο ρόλο. Δεύτερη, αυτή που αποτελούνταν από τους τρεις καθηγητές, φίλους και άμισθους σύμβουλους του πρωθυπουργού, τους κ. Τζόζεφ Στίγκλιτζ, Τζέφρι Ζακς και Ρίτσαρντ Πάρκερ, οι οποίοι συνιστούσαν την τέταρτη ομάδα που βρισκόταν σε επαφή με τις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν κατά το διάστημα πριν από τη Σύνοδο σε επαφή βεβαίως και με τον σύμβουλό του κ. Λ. Παπαδήμο, αλλά και τον κ. Κεμάλ Ντερβίς.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Και σε αυτή τη χώρα ο Παπανδρέου είναι απλά "Γιωργάκης" και φυσικά "χαζός".Εξάλλου, είναι σαφές ότι όλα αυτά με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τα Συμπόσια της Σύμης ήταν "μπούρδες" και "ταξιδάκια". Πιστεύω κι εγώ ότι αν υπήρχε απλά μια ομάδα σύσκεψης με Φαήλο,Χρύσανθο και Μανώλη θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...