Yποβάθμιση από τη Moody's με...γλυκόλογα

25.7.11

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Ca από Caa1, προέβη η Moody's, εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.

Ωστόσο, βλέποντας τους όρους, το πρόγραμμα της ΕΕ με την ανταλλαγή ομολόγων φαίνεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και στο τέλος μειώνει τη δυναμική του χρέους.

Το πακέτο στήριξης της ευρωζώνης είναι επωφελές για όλη την ευρωζώνη, μειώνει τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης σε...


...περίπτωση που ακολουθούσε μία «άτακτη» χρεοκοπία ή haircut στο ελληνικό χρέος. Όμως η Ελλάδα ακόμη αντιμετωπίζει κίνδυνο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Το χρέος της θα συνεχίσει να υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια, και τονίζει το ρίσκο εφαρμογής των δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, στις οποίες είναι απαραίτητο να προβεί η χώρα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Περισσότερα εδώ. Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρωτή στιγμή τονίσαμε, η Ελλάδα είναι πια μόνη της. Ή θα εφαρμόσουμε το Μεσοπρόθεσμο ή θα διαλυθούμε.