ΔΟΛια κόλπα

21.7.11

Από τη μια ο ΒΗΜΑτοδότης γράφει...

Τι γίνεται με την απεργία των ταξί; Ο κ. Ι. Ραγκούσης εφαρμόζει «τακτική Κερατέας» και, όπως και στο θέμα του περιβόητου ΧΥΤΑ, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις των επαγγελματιών οδηγών ταξί. Το ερώτημα πολλών υπουργών είναι αν ο Πρωθυπουργός εφαρμόσει επίσης «τακτική Κερατέας» και… αφαιρέσει από τον υπουργό Υποδομών την αρμοδιότητα χειρισμού του θέματος. Η αλήθεια είναι ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο ουδόλως ενθουσιάστηκαν με την απόφαση του κ. Ραγκούση να ανοίξει το επάγγελμα και θεωρούν ότι η «πατέντα Ρέππα» (ότι δηλαδή το επάγγελμα του οδηγού ταξί ανοίγει παντού εκτός από… Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ήταν ό,τι έπρεπε για τη συγκυρία. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο για τον Πρωθυπουργό να «αδειάσει» τον υπουργό του χωρίς να δώσει «σήμα» σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες ότι οι μεταρρυθμίσεις που δεν τους αρέσουν είναι πανεύκολο να μην γίνουν.

...κι από την άλλη σε ρεπορτάζ...


...που δημοσιεύεται και πάλι στο ΒΗΜΑ αναφέρεται:

Ο κ. Ραγκούσης έχει την κάλυψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να τάσσεται υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος, όμως την ίδια στιγμή κάλεσε, σε πρόσφατη σύσκεψη, τους υπουργούς να συντονίζονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο ΒΗΜΑτοδότης γράφει μπούρδες κι έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που έχω κατά καιρούς γράψει για τον ΔΟΛ και για άλλους "πρόθυμους" όπως πχ το Φίμωτρο. Όποιος πολιτικός επιχειρήσει να τα έχει καλά μαζί τους, καθίσταται αυτόματα αναλώσιμος κι απλά ένας από το σωρό.

Μόλις ο Ραγκούσης έπαψε να είναι ένας πανίσχυρος Υπ.Εσωτερικών, πάνε τα χάδια, πάνε όλα. Έφθασε η Κέζα να αναρωτιέται αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια που γκρεμίζει το κατεστημένο των ταξί...

Κι αν κρίνω κι από τον τίτλο και το ύφος αυτού εδώ του άρθρου, η πλέον παραγωγική γενιά του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πάει χαμένη, κυρίως γιατί αδίκησε τον εαυτό της και το μεγάλο της έργο με αλαζονικές συμπεριφορές κι ατομικές στρατηγικές. Τα λάθη πληρώνονται με...Τόνια Αντωνίου...