Στο έλεος των συντεχνιών

18.7.11

Ο Δημήτρης Ρέππας ζήλεψε τη δόξα του Ανδρέα Λοβέρδου και του "ανοίγματος" του επαγγέλματος των φαρμακοποιών κι επιχείρησε να "ανοίξει" το επάγγελμα του ταξί, κλείνοντας το!

Ο Γιάννης Ραγκούσης αρνήθηκε να υπογράψει κι έτσι σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξία τινάζουν στον αέρα κάθε τουριστική δραστηριότητα στην Αττική. Την ίδια ώρα, η νεοκρατικιστική Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει τους αγώνες τους ενώ παράλληλα ο πρόεδρος των ιδιοκτητών είναι κι επίσημα Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες οδηγοί ταξί καταθέτουν αιτήσεις για να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια και να γλιτώσουν από τους καθεστωτικούς ιδιοκτήτες που με την "ασφάλεια" του κλειστού επαγγέλματος φοροδιαφεύγουν, αρνούνται να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και φυσικά διαπράττουν του κόσμου τις παρανομίες.

Καθίστε αναπαυτικά στις καρέκλες σας και απολαύστε...



...τα ρεπορτάζ των καναλιών που θα αφηγούνται ιστορίες "δώσαμε 200.000 για μια άδεια" και κανείς δεν θα τους ρωτά αν υπάρχουν οι σχετικές αποδείξεις ή το χρήμα ήταν "μαύρο". Ή απολαύστε και τα δάκρυα της Λώρης Κέζα:

Η άδειά τους γίνεται κουρελόχαρτο. Η επαγγελματική τους περιουσία χάνεται μέσα σε μια μέρα. Κάτι τέτοια όμως είναι αμελητέα για τον κ. Ραγκούση που βλέπει τους χρεωμένους ιδιοκτήτες ως παράπλευρη απώλεια σε έναν οικονομικό πόλεμο. Δεν έχει σημασία αν καταστραφούν μερικές χιλιάδες μικροαστοί. Ποιος δίνει σημασία; Αρκεί να σώζονται οι τράπεζες, οι Λαναράδες και οι επενδυτές. Αναρωτιόμαστε: έχει ήσυχη τη συνείδησή του ο κ. Ραγκούσης;