Ο αφόρητος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμίνης

21.7.11

Ο  σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 3.7.2009 ζητά από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει "νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ" διότι υπέστη ζημιά καθώς από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Προσέξτε! Η αγωγή κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2009, πολύ πριν την κυβέρνηση Παπανδρέου και το Μνημόνιο κι αφορά δεδουλευμένα της περιόδου 2003-2007! Για την υπόθεση αυτή, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο "Ο κ. Καμίνης και η ηθική του Μνημονίου"(!) στην οποία εκτός...




...των άλλων, διαβάζουμε τα εξής καταπληκτικά:


Προσφάτως ο Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε απέναντι στην δίκαια διεκδίκηση των 2.500 συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων για να παραμείνουν στην εργασία τους. Εργαζομένων απαραίτητων για την λειτουργία του Δήμου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για πολλά χρόνια και που ήταν απλώς θύματα του απεχθούς καθεστώτος του "συμβασιούχου". Σε αυτή την περίπτωση ο Δήμαρχος στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και του κ Ραγκούση για τις "αναγκαίες θυσίες" που απαιτούσε η εφαρμογή του μνημονίου στους Δήμους.


Με διαφορετικά όμως μέτρα και σταθμά αντιμετωπίζει τα δικά του δικαιώματα ο κ. Καμίνης. Με την αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει όσους υποστηρίζουν την ανάγκη θυσιών για το συμφέρον της χώρας να είναι οι τελευταίοι που είναι διατεθειμένοι να τις κάνουν οι ίδιοι.

Πρακτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Καμίνη για το ότι κληρονόμησε 2.500 συμβασιούχους το 2011 από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, κάτι που θα έπρεπε το 2009 να τον είχε αποτρέψει από το να διεκδικήσει χρήματα που του χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο από την περίοδο 2003-2007!

Κι όλη αυτή η μπούρδα περιγράφεται ως "Η ηθική του μνημονίου"! Πόση άλλη βλακεία αντέχουμε;