Υπουργοί-κοινωνοί της κίτρινης δημοσιογραφίας

24.7.11

"Να μην παθαίνουμε κάθε βράδυ την κατάθλιψη των 8" μας προτείνει σήμερα μέσα από τις σελίδες του Πρώτου Θέματος η Άννα Διαμαντοπούλου, την ώρα που η εφημερίδα μίζερα αναρωτιέται "Και για μας τι αλλάζει;" μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Είναι σαν να κάνεις δήλωση στο Alter κατά αυτών που με εικονικά τιμολόγια "τινάζουν" την αγορά στον αέρα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι...


...μονάχα αυτό. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να δώσει συνέντευξη σε μια εφημερίδα που την περασμένη χρονιά εκτόξευσε εναντίον της τόνους λάσπης.


Τότε η υπουργός έσπευδε να διαψεύσει την εφημερίδα:

Τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» περί «σπάταλων αγορών» δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντόπουλου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απόδειξης αγοράς και τη σχετική διερεύνηση του θέματος πρόκειται για απλή συνωνυμία, καθώς αφορά άλλο πρόσωπο με τα στοιχεία «Άννα Διαμαντοπούλου του Αναργύρου».

 Τότε, είχαμε σπεύσει (εδώ) να την υπερασπιστούμε και για ακόμα μια φορά νιώθουμε κάπως ηλίθιοι. Κι αν κάποιοι δεν ενοχλούνται με το ότι η υπουργός "συγχώρεσε" το λάθος της εφημερίδας του Κομιστή, αναρωτιέμαι αν θα έδιναν ποτέ συνέντευξη σε μια εφημερίδα που θα αντιμετώπιζε την διάψευση τους κάπως έτσι:

Πώς φθάσαμε από τα...δωδεκάποντα και τη χρήση τους στη σημερινή συνέντευξη; Πώς γίνεται να συγχωρεί κάποιος τόσο αισχρές επιθέσεις προς το πρόσωπο του;

Θυμίζω ότι πριν την Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και συγκεκριμένα στο συντάκτη Μάκη Πολλάτο κατά του οποίου είχε κινηθεί νομικά με αφορμή δημοσίευμα του στην ίδια εφημερίδα. Διαβάστε εδώ.

Αναξιοπρεπείς κι ζητιάνοι δημοσιότητας, οι ίδιοι οι πολιτικοί τρέφουν και συντηρούν ένα σάπιο μιντιακό κατεστημένο που πολύ εύκολα θα δαγκώσει μια μέρα και τους ίδιους και μάλιστα με τα ίδια "κίτρινα" όπλα που κάποτε κατήγγειλαν. Συνένοχοι είστε όλοι στο αίσχος.