Πρόκληση

24.7.11

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα":

Οι παρατάξεις προβλέπεται να είναι εκτός πανεπιστημίου. Δεν φοβάστε την αντίδραση της δικής σας κομματικής Νεολαίας, της ΠΑΣΠ;

Ο φόβος που συμμερίζομαι μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι πως, αν δεν αλλάξουμε ριζικά εδώ και τώρα μια νοσηρή αντίληψη του δημόσιου πανεπιστημίου ως κομματικού φέουδου, δεν θα έχουμε καμιά ελπίδα για να έχουμε καλό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι τουλάχιστον προκλητικό για την Υπουργού του "πράσινου" Ινστιτούτου Νεολαίας και των προσλήψεων με συνέντευξη, να εμφανίζεται υπεράνω της νοσηρής αντίληψης που καταγγέλλει. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτέλεσε διαχρονικά φέουδο...


...όλων των κομμάτων τα οποία στο μόνο στο οποίο για χρόνια συναινούσαν ήταν η ανάγκη ύπαρξης των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

Συγκεκριμένα μάλιστα, τόσο στην ΠΑΣΠ όσο και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ υπήρχε κι εξακολουθεί να υπάρχει η πανίσχυρη "ομάδα Διαμαντοπούλου" η οποία και στελέχωσε το Ινστιτούτο Νεολαίας αλλά και θα συντονίσει τη διαβλητή διαδικασία των προσλήψεων.

Αλλά δεν με εκπλήσσει πια τίποτα από μια υπουργό που ψεύδεται με τον πλέον επίσημο τρόπο: