Το Υπ.Παιδείας ψεύδεται για το Ινστιτούτο Νεολαίας, με τον πλέον επίσημο τρόπο

19.7.11


Στην πολυπόθητη απάντηση του Υπ.Παιδείας στις καταγγελίες μας για το Ινστιτούτο Νεολαίας σωρεύεται ένας αριθμός ψεμάτων ικανός να μας πείσει για τη σκοπιμότητα των προσλήψεων μέσω συνέντευξης.

Ψέμα 1ο: και δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόβλεψη για κατάργηση του (σε αντίθεση με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας). 

Το Ινστιτούτο Νεολαίας περιλαμβάνεται κανονικά στη λίστα των υπό κατάργηση εδώ. Δεν θυμάμαι να έχει διαψεύσει το Υπουργείο την είδηση κι αποκλείεται κάποιος δημοσιογράφος να έβγαλε από το μυαλό άγνωστους οργανισμούς προς κατάργηση.

Ψέμα 2ο: Η συγκρότηση του ΔΣ έγινε με το υπ αριθμό 117/1/4/2010 ΦΕΚ κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω των διαδικασιών της ανοιχτής διακυβέρνησης- opengov- με την ίδια διαδικασία που στελεχώθηκαν ΌΛΟΙ οι δημόσιοι οργανισμοί. 

Το Υπ.Παιδείας ΣΚΟΠΙΜΑ αναφέρεται στη συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου το οποίο όμως μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκε και...


...δεν αντικαταστάθηκε μέσω του οpengov αλλά μέσω του...openNeolaiaPasok.

Στο ΦΕΚ στο οποίο μας παραπέμπει η Υπουργός Παιδείας αναφέρεται:


Όμως με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 2932/24.03.2011 Υπουργικής απόφασης περί συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νεολαίας (ΦΕΚ 77/28.03.2011), το Δ.Σ άλλαξε:

Χρειάστηκε τόσες μέρες το Υπ.Παιδείας για να μας απαντήσει με ψεύδη;

Όσο για το επιχείρημα " Η συνέντευξη κρίνεται αναγκαία γιατί οι νέοι αυτοί πρέπει να έχουν ειδικές δεξιότητες για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας" το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών...