Ολοκληρώθηκε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

18.7.11

Παραθέτω μερικούς από τους στόχους που έθεσε η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ:

-Την Εθνικοποίηση-Κοινωνικοποίηση ολόκληρου του Τραπεζικού συστήματος, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, που θα αποτελέσει βασικό μοχλό, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Την άμεση επαναφορά στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που ξεπουλήθηκαν ή βρίσκονται στη διαδικασία να ξεπουληθούν.

-Την άμεση αποκατάσταση των σοβαρών πληγμάτων που έχουν δεχθεί οι μισθοί οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ίδια η εργασία. Χορήγηση ταυτόχρονα αυξήσεων, που θα υπερβαίνουν...


...τα πλήγματα και θα καταπολεμούν την φτώχεια και την ανεργία στην οποία, με τον ένα ή άλλο τρόπο, έχει καταδικαστεί η πλειοψηφία του λαού και ιδιαίτερα η νεολαία.

-Την ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45%. Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.

-Την διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων, του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων των θυμάτων.



Σχόλιο Παραπολιτικής: Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η Αριστερά προτείνουν στη χώρα λύσεις που κι ο πιο αδίστακτος "κερδοσκόπος" δεν θα τολμούσε να σκεφθεί. Σημειώνω επίσης την επίσημη πια "διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων" καθώς θεσμοθετείται ο ρόλος του Αυτιά και του Παπαδάκη στις διεργασίες της ελληνικής Αριστεράς.