"Με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σε πείσμα κάθε συντεχνίας..."

27.7.11

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής:



Με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σε πείσμα κάθε συντεχνίας, αλλά και των στελεχών εκείνων της Αντιπολίτευσης, που επενδύουν στην καταστροφή και το λαϊκισμό, κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και δρόμους, στο μέσον της τουριστικής περιόδου.
Και όσον αφορά το επίκαιρο θέμα των ιδιοκτητών ταξί, είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, με κανόνες. Αυτό θα ισχύσει και για τη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει το διάλογο. Αυτή είναι η αρχή μας, αυτή είναι η θέση μας και στο συγκεκριμένο ζήτημα, αυτού του κλάδου.
Θα ακούσει η Κυβέρνηση κάθε πρόταση για την οργάνωση του κλάδου, με στόχο να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και να αξιολογηθούν και οι ευαισθησίες του κλάδου. Αλλά η απελευθέρωση αυτή, θα γίνει πράξη.
Απευθύνομαι επίσης στους ιδιοκτήτες των...

...ταξί, για συνεργασία στον τομέα αυτό. Τους καλώ να συναισθανθούν τις δυσμενείς επιπτώσεις των κινητοποιήσεών τους, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό, την οικονομική ζωή της χώρας και τους πολίτες.
Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, μιας και είναι δεδομένη και σαφής η δική μας θέση να έχουμε διάλογο και, χωρίς προκαταλήψεις, να καταλήξουμε σύντομα σε ένα ικανό πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών στον τομέα αυτό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναρωτιέμαι που να είναι τώρα όλοι αυτοί που έβλεπαν "παραίτηση" ή "αποπομπή" Ραγκούση, που ήταν σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω. Ο Μιχελάκης είδε μέχρι και "άδειασμα Ραγκούση από Μόσιαλο" ! Ο Παπανδρέου δεν "κάλυψε" απλά τον υπουργό του αλλά υπερασπίστηκε και τη μεταρρύθμιση, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει και με άλλες αλλαγές που πάγωσαν...