ΦΠΑ και στο νερό

21.7.11

Σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους Δήμους ή συνδέσμους τους, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτήν.

Πρόκειται για μια από τις 38 τροπολογίες "της νύχτας" που κατέθεσε χθες ο Παντελής Οικονόμου, χωρίς φυσικά τα ΜΜΕ να χαλάσουν τον κόσμο, όπως θα έκαναν σε περίπτωση που "ο Παπακωνσταντίνου βάζει φόρο και στο νερό"!

Επί της ουσίας, θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει το υπουργείο τη σκοπιμότητα της απόφασης του. Με τις περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα να είναι χρεοκοπημένες, η αύξηση κατά 13% των...

...τιμολογίων θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των ανεξόφλητων λογαριασμών οδηγώντας τις επιχειρήσεις στην πλήρη διάλυση. Πόσα χρήματα υπολογίζει να εισπράξει το Υπουργείο;

Ήδη έγραψα πριν λίγο καιρό για την ελλειμματική ΔΕΥΑΠ της Πάτρας που μπορεί να "μπήκε μέσα" περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ το 2010 αλλά προσφέρει μέχρι και 360 ευρώ τον μήνα στα μέλη του Δ.Σ ενώ προχώρησε στην πρόσληψη δημοσιογράφου για 6 μήνες έναντι 20.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)! Διαβάστε εδώ.

Συνεχίζουμε πάντως να εθελοτυφλούμε, επιχειρώντας να αυξήσουμε τα έσοδα κι όχι να μειώσουμε τις δαπάνες, οι οποίες μάλιστα...αυξάνονται (εδώ)!