Στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί ο Τσίπρας

21.7.11

    Η χώρα μας είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία ταξί ανά κάτοικο. Και όμως έρχεται ένα νομοσχέδιο που θα αυξήσει τον αριθμό και υποτίθεται ότι απελευθερώνει, στην πραγματικότητα δημιουργεί προϋποθέσεις καρτέλ στα ταξί. Θα έρθουν εταιρείες οι οποίες δεν θα έχουν πλαφόν στις άδειες και θα έχουν τους «μαύρους» οδηγούς να δουλεύουν με 20 ευρώ και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε και σε ένα μεγάλο αριθμό ταξί στις μεγάλες πόλεις, πράγμα το οποίο θα είναι ιδιαίτερα επώδυνο και για το περιβάλλον. 

Έχει...δίκιο ο Τσίπρας. Σήμερα δεν υπάρχουν "μαύροι" οδηγοί που να δουλεύουν με 20 ευρώ ενώ τα περισσότερα ταξί είναι υπερσύγχρονα και υβριδικά και δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα "καρτέλ", το βλέπουμε εξάλλου αυτές τις μέρες...

Όσο για το "Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει πιστά τις επιταγές του Δ.Ν.Τ. που ξεκληρίζουν τη μεσαία τάξη και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ισχυρούς." έχω......ακόμα δυο απορίες:

- Ο "κακομοίρης" ιδιοκτήτης ταξί που κατά τα λεγόμενα του έδωσε 200.000 ευρώ για να πάρει την άδεια και δουλεύει 12 ώρες την ημέρα, ανήκει στη μεσαία τάξη;

- Με ποιον τρόπο εμπλέκεται το ΔΝΤ; Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Παπανδρέου.