Αν δεν τα βρεις έτοιμα, δεν μπορείς να είσαι ο Batman για καιρό

6.6.19


Η ιστορία του Batman με συναρπάζει, είτε στο χαρτί είτε στη μεγάλη οθόνη. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για έναν ήρωα που αγαπήθηκε παντού στον κόσμο, μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Τα θαυμαστά του επιτεύγματα όμως κάνουν τον αναγνώστη ή τον θεατή να υποτιμά μια από τις πλέον σημαντικές διαστάσεις της διαδρομής του: ο Bruce Wayne μπόρεσε να γίνει ο Batman επειδή γεννήθηκε ο Bruce Wayne. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα είχε καταφέρει αλλιώς.

Όλοι μπορούμε να ζήσουμε για λίγο σαν τον Batman. Προσωπικά, ανήκω στη γενιά που είχε την τύχη να καβαλήσει το κύμα των νέων τεχνολογιών, να πετύχει αλά ελληνικά το περίφημο «disrupt the system» και να ζήσει λίγο σαν τον Batman. To «λίγο» στην δική μου περίπτωση κράτησε ακριβώς 10 χρόνια. Μετά διακοπή για διαφημίσεις (χωρίς διαφημίσεις). Συχνά Batman, σχεδόν ποτέ Bruce Wayne.

Και μετά η περίφημη φάση του rebound -όπως συνήθως συμβαίνει με τους μεγάλους έρωτες. Δεν αρκεί όμως να πάρεις το rebound. Πρέπει να βάλεις και το σουτ. Κι ακόμα κι αν το βάλεις, δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Είχα παρακολουθήσει στενά την επιστροφή του Michael Jordan στους Washington Wizards και ξέρω.

Λοιπόν, να προσέχετε εκεί έξω. Θα τα λέμε από εδώ κι από εκεί.