Μέλι στάζει για Βενιζέλο ο Άνθιμος

16.8.11

Με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος απαντά σε άρθρο του Ριχάρδου Σωμερίτη κι εκτός των άλλων αναφέρει:

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν «προσυπέγραψε» απολύτως τίποτε στην Ιερά Σύνοδο με τον Αρχιεπίσκοπο, ως αναληθώς γράφει ο συνεργάτης σας κ. Ρ.Σ., και η αναφορά του στη στάση του κ. Ευ. Βενιζέλου έναντι εμού ως Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης είναι παντελώς ανύπαρκτη, ψευδής και τόσον αγενής απέναντί μας, ώστε ντρέπομαι να την καταγράψω εδώ και πάλιν. Διευκρινίζω ότι ο κ. Βενιζέλος το μόνο που εχαρακτήρισεν ως ανακριβές και ανύπαρκτο σχέδιο είναι ότι «οι μισθοί των εφημερίων θα μειωθούν κατά 50%». Κατά τα άλλα η επικοινωνία του με την Ιερά Σύνοδο και οι εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις που διετυπώθησαν είχαν ως σκοπό τη δημιουργία ενός κλίματος ενότητος των δύο θεσμών του πνευματικού και εθνικού μας βίου, που είναι πάντοτε, αλλ΄ ιδιαίτερα τώρα, τόσο χρήσιμο για την επικίνδυνη κρίση που περνάμε.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπράβο Βαγγέλη, εξάλλου δεν...

...μαθαίνουμε τώρα ότι οι σχέσεις σου με το εκκλησιαστικό λόμπι είναι άψογες. Αν έχεις χρόνο, εξήγησε μας γιατί είναι χρήσιμο το "κλίμα ενότητος" των δυο θεσμών του πνευματικού κι εθνικού μας βίου. Εκτός δηλαδή του ότι εξαιρέθηκε η Εκκλησία από τον κανόνα των προσλήψεων 1 προς 5 και του ότι εξασφάλισες μερικούς ακόμα σταυρούς στη Θεσσαλονίκη, ποιος άλλος κερδίζει κάτι;