Ύμνοι ΒΗΜΑτος σε Σαμαρά, βολές στη φιλελεύθερη πτέρυγα

27.8.11

Το ρεπορτάζ ξεκινά κάπως έτσι:

«Ο Σαμαράς βελτιώνεται. Όμως, το κόμμα δεν διορθώνεται με τίποτα». Σε αυτή την παραδοχή καταλήγουν πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που διαπιστώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς, είναι το μόνο δυνατό όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και συνεχίζει κάπως έτσι:

Παράλληλα, οι προσωπικοί σχεδιασμοί πολλών βουλευτών, όπως καταγράφονται έντονα σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά και η αδυναμία ανεπάρκεια, όπως λένε έμπειρα στελέχη, να υποστηρίξουν τη στρατηγική και τις θέσεις της Ν.Δ. συνθέτουν ένα προβληματικό τοπίο για τον κ. Σαμαρά.

Αν το διαβάσετε εδώ προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι...

...δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά σε πρόσωπα ή καταστάσεις. Ποια είναι η ουσία; Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της αλλαγής στάσης της στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Όπως εξήγησα κι εδώ, για 2 ημέρες η Νέα Δημοκρατία επιχειρηματολογούσε στη Βουλή για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου το οποίο όμως ο εισηγητής της και μερικοί ακόμα βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως. Κάπως έτσι, ο Σαμαράς αναγκάστηκε να αλλάξει στάση και τώρα επιχειρεί μέσω του ΒΗΜΑτος να απαξιώσει τη φιλελεύθερη πτέρυγα και να της μεταφέρει την ενόχληση του για την "εκτός γραμμής" δράση της.

Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι ίσως το πλέον προσωποκεντρικό κόμμα των τελευταίων ετών.