Δεν ισχύει το ασυμβίβαστο κομματικής και κρατικής θέσης;

22.8.11

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η αναβληθείσα από τις 18 Ιουλίου Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ.Ομιλητής θα είναι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, θα είναι οι υφυπουργοί Ντίνος Ρόβλιας, Κώστας Σπηλιόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Κουτσούκος. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό. Τους υπουργούς όμως συνοδεύουν επίσης ο γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφ. Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Θεωρώ την παρουσία τους ασυμβίβαστη με...

...την κυβερνητική ιδιότητα που φέρουν. Η συμμετοχή τους επαναλαμβάνει τη διαχρονική αντίληψη "ιδιοκτησίας" του κρατικού μηχανισμού από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα καθώς το ΠΑΣΟΚ τους περιφέρει και τους "παρουσιάζει" στα στελέχη του ως "τα δικά μας παιδιά που διοικούν".

Αναρωτιέμαι μάλιστα αν απουσιάζουν νόμιμα από τα καθήκοντα τους στις σχετικές υπηρεσίες. Εκτός κι αν τους παρουσιάζει ως επιτυχημένους τεχνοκράτες που αναδείχθηκαν αξιοκρατικά από το opengov...

Θυμίζω μια αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ του 2009:

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ασυμβίβαστο κατοχής κομματικής και κρατικής θέσης ταυτόχρονα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «αν ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κριθεί κατάλληλος για μια κρατική θέση θα πρέπει να παραιτηθεί από το κομματικό όργανο».