Ήρωες και προδότες

10.8.11

H φράση "εθνική μειοδοσία" χρησιμοποιείται από τη Δεξιά περίπου όσες φορές κι από την Αριστερά η λέξη "χρεοκοπία".Είναι απορίας άξιο το γιατί μιλάμε ακόμα ελληνικά και δεν φοράμε φέσι, μετά από τόσες πολλές "μειοδοσίες" και "προδοσίες".

Σήμερα, ο Ελευθέρος Ρύπος κι αρκετές ακόμα φυλλάδες θεωρούν απόλυτα αξιόπιστη πηγή κάποιον Τούρκο διπλωμάτη ο οποίος "αποκάλυψε" ότι η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην ασκήσει στο σύνολο του Αιγαίου το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια.

Για την οικονομία της συζήτησης, να δεχθώ ότι κάτι τέτοιο είναι φοβερά κακό, προδοτικό κι ό,τι άλλο θέλετε. Έχω όμως μια απορία. Γιατί οι κυβερνήσεις του εθνικού ήρωα Κώστα Καραμανλή δεν...

...επέκτειναν στα 12 μίλια τα χωρικά ύδατα της χώρας; Ποιος τις εμπόδισε; Γιατί οι φυλλάδες της Δεξιάς δεν απαίτησαν τότε με το ίδιο πάθος κάτι τέτοιο;

Θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να σοβαρευτούμε και να μάθουμε να συζητάμε χωρίς να αναγνωρίζουμε "προδοτικές" ή άλλες διαθέσεις στο συνομιλητή μας. Η ίδια εθνικιστικά υστερική ρητορική οδήγησε στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν, η ίδια ακραία επιχειρηματολογία οδηγεί στις τεράστιες δαπάνες για αμυντικό εξοπλισμό.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, στο Αιγαίο δεν κατοικούμε μόνοι μας.