Υπουργοί-γατάκια μπροστά στους υπαλλήλους των υπουργείων τους

22.8.11

Μια από τις μεταρρυθμίσεις που εδώ και μήνες καθυστερεί συνειδητά η κυβέρνηση, είναι αυτή του Ενιαίου Μισθολογίου, μια μεταρρύθμιση αναγκαία για την αποκατάσταση των αδικιών στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο παρακάτω πίνακας δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της περασμένης Κυριακής:

Αν μη τι άλλο,από τον πίνακα μαθαίνουμε ότι έχουμε ένα Κράτος που ως εργοδότης είναι κάτι παραπάνω από...κουβαρντάς. Ο νεοδιόριστος υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Υπ.Οικονομκών λαμβάνει 1.577 ευρώ τον μήνα ενώ αν έχει τελειώσει και το Λύκειο ξεκινά από τα 1.805 ευρώ τον μήνα! Με τα ίδια προσόντα στον ιδιωτικό τομέα, είτε θα...

...ήσουν άνεργος είτε θα έπαιρνες 700 ευρώ τον μήνα και θα έλεγες κι "ευχαριστώ". Επίσης, με τα ίδια προσόντα θα λάμβανες μόλις 910 ευρώ στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, περίπου 700 ευρώ λιγότερα από τον συνάδελφο σου στο Υπ.Οικονομικών!

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς γιατί το Ενιαίο Μισθολόγιο ,για το οποίο είναι αρμόδια τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθυστερεί. Πόσο μάλλον όταν συναντάμε τις πλέον υψηλές αμοιβές σε αυτά τα υπουργεία.

Προσπαθούμε να σωθούμε σώζοντας παράλληλα και το τεράστιο Δημόσιο που μας χρεοκόπησε. Θα αντέξουμε όσο τα γνωστά θύματα του ιδιωτικού τομέα θα αποδίδουν ΦΠΑ 23%, φόρο στην πορτοκαλάδα, φόρο στα καύσιμα κτλ. Φορολογούμε και τον αέρα για να καλύπτουμε μηνιαίως το υπέρογκο κόστος μισθοδοσίας υπεράριθμων κι αντιπαραγωγικών υπαλλήλων. Και μας φταίει η Μέρκελ...