2.257 λέξεις για να μας πει ότι το χαράτσι στα ακίνητα ήταν δίκαιο!

15.9.11

Προκλητική για τον κοινό νου ήταν η ομιλία του Υπ.Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Μόνο για να αναλύσει το χαράτσι στα ακίνητα ξόδεψε 2.257 λέξεις. Παραθέτω τα πλέον χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

(...)Δεν πιστεύω ούτε στο 23% της εστίασης, ούτε στο να επιβάλλονται φόροι και τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όμως, στη φάση που βρίσκεται ο τόπος, πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα. (...) Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί ένα μέτρο μεγάλο, αποτελεσματικό, δίκαιο, αναλογικό στην περιουσία. (...)Αν, λοιπόν, θέλουμε αυτή η αντίληψη για την αξία των ακινήτων να επανέλθει, αν θέλουμε η χώρα να βγει από την κρίση και να υπάρξει ξανά αγορά και να αποκτήσουν ξανά αξία τα ακίνητα και να έχει ο καθένας την αίσθηση ότι έχει μια περιουσία για τον εαυτό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, πρέπει η χώρα να βγει από την κρίση. Η επιβάρυνση αυτή είναι το 2‰ (δύο τοις χιλίοις) αυτής της εκτίμησης της Τράπεζας της Ελλάδος για την περιουσία. Είναι ένα ελάχιστο, μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τις περιουσίες, ενόψει της οικονομικής κρίσης και κλιμακώνεται, βεβαίως, με βάση τις τιμές ζώνης και με βάση τα τετραγωνικά.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το χαράτσι στα ακίνητα δεν είναι δίκαιο γιατί η επιβολή του κρίθηκε αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας λόγω της...


...ανικανότητας της κυβέρνησης κι όχι μετά από απαίτηση της τρόικας. Σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ.Βενιζέλους καθησύχαζε τους δημοσίους υπαλλήλους και κυρίως τους υπαλλήλους του Υπ.Οικονομικών ότι με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς θα διατηρηθούν ανέπαφοι οι υπερβολικοί μισθοί τους.


Κι έρχεται τώρα να μας κουνήσει το δάκτυλο και να μας πει ότι μας κάνει και χάρη με τη επιβολή ενός τόσο...δίκαιου μέτρου;


Πόσους ηλίθιους μας θεωρεί για να βαφτίζει το σκληρό χαράτσι "ελάχιστο, μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου";