Φόρος στα ακίνητα από μια ακίνητη κυβέρνηση

11.9.11

Toυ Ζαλόγγου
1. Τα νέα μέτρα δεν μας τα επιβάλει η τρόικα. Μας τα επιβάλει η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα όσα η ίδια έχει ψηφίσει.

2. Οποιοδήποτε νέο εισπρακτικό μέτρο θα ήταν άδικο, πόσο μάλλον ο τυφλός έμμεσος φόρος στα ακίνητα που είναι ανάλογος του φόρου σε καύσιμα,ποτά και τσιγάρα.

3. Γνωρίζουν πόσα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα έχουν μείνει ανοίκιαστα ή απούλητα; Γνωρίζουν ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν δει τα έσοδα τους να μειώνονται καθώς αδυνατούν να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους;

4. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί και κυρίως δεν δείχνει να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Τα μέτρα αποφασίστηκαν στο πόδι σε ένα έκτακτο "εκτός έδρας" άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

5. Μπορεί να είναι επικοινωνιακά ελκυστικό το να πληρώσουν "οι πλούσιοι με τα μεγάλα ακίνητα" αλλά στην πραγματικότητα είναι...

...βαθιά άδικο καθώς αυτοί είναι που εδώ και χρόνια κρατούν ζωντανή την ελληνική Οικονομία. Το κράτος δεν έχει πουλήσει ούτε ένα από τα αραχνιασμένα διαμερίσματα του (βλ.αποκρατικοποιήσεις) και ζητά από τους πολίτες τους να πληρώσουν φόρο για τα δικά τους τα οποία απέκτησαν με κόπο κι απασχολώντας δεκάδες εργαζομένους.


6. Μόνη λύση η συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα στηριχθεί πολιτικά κι όχι στελεχιακά από τα δυο μεγάλα κόμματα. Το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ θα ήταν εφιαλτικό καθώς κι από τις δυο πλευρές θα επιβίωναν οι δεινόσαυροι. Η λύση δεν είναι να στηρίξει ο κάθε Ρέππας τον κάθε Στυλιανίδη κι ο κάθε Βενιζέλος τον κάθε Μηταράκη. Η λύση είναι να στηριχθεί ο κάθε Μόσιαλος κι ο κάθε Χατζηδάκης.