Το σουβλατζίδικο που χάρισε στον Σαμαρά το νόμπελ Οικονομίας

19.9.11

Χθες, στη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη του Σαμαρά στη ΔΕΘ, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στιγμές μεγαλείου της οικονομικής σκέψης του αυριανού πρωθυπουργού της δραχμής. Να ένας καταπληκτικός συλλογισμός:

Αν έλεγες σε αυτόν που έχει το σουβλατζίδικο, αντί να αυξήσω το Φ.Π.Α., αναλαμβάνεις να πάρεις άλλο ένα υπάλληλο; Θα τον είχε πάρει. Σήμερα διώχνει τρεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Προσέξτε τι λέει ο Σαμαράς! Το σουβλατζίδικο με το ΦΠΑ της εστίασης στο 10% είχε την ικανότητα να πληρώνει ακόμα έναν υπάλληλο ο οποίος κοστίζει περίπου 1.000-1.200 ευρώ τον μήνα στον εργοδότη του. Με το ΦΠΑ στο 23%, όχι μόνο δεν του φθάνουν αυτά τα 1.000-1.200 που θα...

...μπορούσε να ξοδεύει αλλά απολύει κι ακόμα 3 υπαλλήλους! Κι όλα αυτά επειδή το σουβλάκι θα πάει πχ από το 1 ευρώ στο 1,10!

Όσο για τη συμφωνία με τον εργοδότη περί απασχόλησης ενός ακόμα υπαλλήλου, δεν γνώριζα ότι ο Σαμαράς ονειρεύεται ένα σοβιετικού τύπου κράτος που θα κάνει κουμάντο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν δηλαδή ο σουβλατζής δεν χρειάζεται έναν υπάλληλο, θα πρέπει να τον προσλάβει για να πληρώνει ένα λογικό ΦΠΑ; Τι θα κερδίζει στο τέλος του μήνα;